Liket lever – Freddie Wadlings Cortex skapar köer

I dag kommer Cortex nya skiva. Över 30 år efter att den gjordes. Intresset är stort och köer skapades i morse för chansen att få ett exemplar.

  • Publicerad 14:03, 22 aug 2018

Redan långt innan nio hade de första börjat köa utanför Göteborg stadsmuseum. En kö som kom att sträcka sig långt – från Norra Hamngatan runt hörnet och in på Tyggårdsgatan.

I samband med ett utställningen av Freddie Wadling kabinett avslutas hålls nämligen ett slags releasefest för Cortex nya skiva. Det band som Göteborgsprofilen och -musikern hade mellan 1980 och 1987.

För att skaffa biljett till detta var de intresserade att köa för biljetter när museet öppnade klockan tio i morse. Intresset var alltså tidigt stort, men så var också de första 200 i kön garanterade en exklusiv och limiterad vinylversion av EP:n. Endast en biljett per person.

Den hängivne skivsamlaren och musikintresserade Petter Jonas Bryneson var tidigt ute för att garantera en plats till seminariet med insläpp klockan 18.00 i kväll, onsdag 22 augusti.

Han knep plats nummer 14 och var nöjd.

– Det känns bra, sa han.

Petter Jonas Bryneson följde musiklivet i Göteborg på 80-talet och förstås också Cortex.

Freddie Wadling avled 2 juni 2016. Utställningen "Freddie Wadlings kabinett" öppnade på årsdagen av hans frånfälle. En utställning som hyllade Freddie Wadlings livsgärningar som musiker, konstnär och kreatör från livets början till dess slut.

Med dagens release av Cortex-EP:n har också den populära utställningen sin final.

Freddie Wadlings Cortex

Var: Bandet som tog vid efter Liket Levet (1978–1979) och startades av Freddie Wadling 1980. Bandet lades ner 1987.

Medlemmar: Bland andra Freddie Wadling, sång och bas, Uno Wall, trummor, Anna-Lena Karlsson, sång, Anna von Hausswolff, sång, Gerth Svensson, gitarr, Peter Ivarss, bas, Peter Strauss, trummor, Fredrik Wegræus, bas, Pontus Lidgard, gitarr.

Aktuella: Med releasen av EP:n som spelade in 1987, men kommer först nu. I samband med att Freddie Wadling-utställningen avslutas på Göteborgs Stadsmuseum kommer intervjuer med medlemmar från bandet hållas och EP:n spelas. De 200 första som köat för biljetter till seminariet är garanterat ett unikt exemplar av skivan.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG