Lily fick drömrollen som Annie

Musikalen "Annie" förenar över generationsgränserna. För 12-åriga Lily Wahlsteen var det en drömroll, som hon nu fått. Men när hon fick svaret kom det på ett oväntat sätt.

  • Publicerad 16:00, 20 feb 2019

"Annie" spelas just nu i Malmö inför utsålda hus. Direkt efter sista föreställningen 24 februari flyttar den till Göteborg och Lorensbergsteatern med premiär 1 mars

För 12-åriga Lily Wahlsteen är rollen en dröm där hon njuter varje gång hon står på scen.

– "Annie" har varit en favorit länge och drömroll sedan jag var sex år. Jag tycker den är helt fantastisk och trodde aldrig att den skulle sättas upp så att jag fick chansen att spela den, säger hon.

Men när det blev klart att den skulle spelas i Malmö blev Lily Wahlsteens mamma Anna Sahlin, kanske mest känd som Sahlene, uppringd av producenten.

– Jag trodde samtalet handlade om Lily, men det var mig de ville ha. Så jag förklarade att jag har en dotter som har Annie som en drömroll, förklarar Anna Sahlin.

– Svaret blev att hon var välkommen på en öppen audition.

Det var i våras där mamma Anna Sahlin inte fick vara med. Nervöst fick hon vänta och tillsammans med sin dotter blev väntan än längre på besked. Hade hon fått rollen eller inte.

– Det var inget svar. Inget skvaller. Ingenting! säger Anna Sahlin.

– Men till slut kom ett mejl till mig adresserat till Lily, som inte har någon e-post. Där stod det "Grattis Lily. Du har fått rollen som en av barnhusbarnen".

– Och det var inte aktuellt, säger Lily Wahlsteen frankt.

– Det var Annie eller också la jag ner.

Men längre ned i mejlet stod det att hon fått rollen. Men beskedet fick hon på ett speciellt vis.

– Hon gick i skolan, så jag gick dit och bad att få tala med Lily. Jag berättade allvarligt att det hade hänt en sak. Sedan sa jag att hon fått rollen, ler Anna Sahlin om sitt skämt.

– Jag blev helt chockad och begrep ingenting, säger Lily Wahlsteen förtjust över minnet.

– Det är ju en roll som jag kunde innan. Men på engelska.

Nu är det dags för Göteborgspremiären om barnhusflickan Annie och hennes öde.

Lily Wahlsteen är glad över att få komma hit och få fortsätta spela sin drömroll. För Anna Sahlin är det också speciellt.

– Ja, det är ju lite av once in a lifetime att få spela med sin dotter. Det är kul att spela med henne. Men på scenen är vi proffs, då är jag inte mamma som försöker styra eller dutta med henne.

Kanske har det heller inte behövts med rutinerade Eva Rydberg som regissör.

– Hon har regisserat oss att ta ut svängarna. Men har också varit väldigt tydlig, även mot barnen. hur hon vill ha det, säger Thomas Järvheden, som även han är med vid intervjun.

– Att få ha henne som regissör… jag har nästan varit starstrucked.

För Lily Wahlsteen väntar en vår med drömrollen Annie. Sedan vill hon drömma vidare.

– Ja, "Grease" vore kul. Och "Hairspray". Rollen som Tracy gör jag gärna.

Annie

Är: En musikal baserad på den tecknade, amerikanska 30-talsserien "Little orphan Annie", som även gjorts som film vid flera tillfällen.

Spelas: På Lorensbergsteatern med premiär 1 mars. Spelas till och med 5 maj.I rollerna: bland andra Nanne Grönvall, Thomas Järvheden, Anna Sahlene, Kalle Rydberg, Nina Pressing, Fredrik Dolk och Lily Wahlsteen – totalt en ensemble om 21 personer, vuxna och barn. Regissör: Eva Rydberg. Kapellmästare: Björn Claeson.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11