LINBANA. Enligt Michael Olsson är linbanan det effektivaste sättet att ta sig över barriärer som Göta Älv, Lundbyleden, Västra Hamnbanan och Oscarsleden inom rimlig tid och kostnad Foto: Illustration: Tomorrow

Linbanan lever – politikerna fick dragning

Hoppet om linbanan lever. Under onsdagen fick politikerna en dragning av ett konsortium av företagare som tagit fram ett förslag för hur projektet kan genomföras. ” Jag tycker de på ett genomtänkt sätt lanserade ett alternativt genomförande”, säger Daniel Bernmar (V). Kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) var inte lika imponerad.

  • Publicerad 14:26, 2 dec 2020

Daniel Bernmar (V), gruppledare för Vänsterpartiet i Göteborg. Foto: Gabriel Tjulander

För ganska precis ett år sedan stoppades linbaneprojektet mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen. Politikerna satte ner foten efter att kostnaderna skenat i väg.

Pakterna som stoppar stadslinbanan

Men nu har projektet väckts till liv igen. Det började med att en grupp personer från näringslivet skickade ett brev till politikerna i Göteborg där de presenterade en lösning på hur linbanan trots allt skulle kunna byggas till en billigare kostnad. Projektet har fått namnet Linbanan 2.023 där målet är att linbanan kan stå klar lagom till stadens flyttade jubileumsfirande.

Under onsdagen presenterades planerna för politikerna i kommunstyrelsen.

– Det kändes bra att vi idag kunde presentera oss och den genomförandeprocess som vi föreslår för att komma till nästa steg. Nu hoppas vi det finns politiskt vilja och beslutskraft att driva frågan vidare till en regelrätt markanvisning av linbanestationerna och senare ett öppet upphandlingsförfarande, säger Michael Olsson, talesperson för Linbanan 2023, i ett pressmeddelande. Han är själv företagare och investerare med kontakter inom linbanebranschen internationellt, enligt DN.

Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar tyckte att det var en spännande dragning.

– Jag tycker de på ett genomtänkt sätt lanserade ett alternativt genomförande. Vi i Vänsterpartiet föredrar offentliga lösningar före privata, men det här skulle ge möjligheten att starta upp processen igen. Vi är i grunden positiva till linbanan, säger Daniel Bernmar (V).

Kändes förslaget seriöst?

– Ja, det tycker jag. Jag uppfattade det som trovärdigt. Sedan är det svårt att dra några slutsatser på en sådan här kort presentation. Men de var seriösa och visade möjliga vägar framåt.

Konsortiet har i sitt förslag lyckats kapa kostnaderna genom en billigare utformning, ett annat marknadsläge med tanke på pandemin och upplägget med ett konsortialavtal.

– Nu hoppas jag vi kan få en seriös politisk diskussion kring hur vi kan gå vidare, säger Daniel Bernmar.

Redan den 15 december ska politikerna i byggnadsnämnden avgöra om detaljplanerna för linbanan ska läggas ner eller inte. Om detaljplanen inte läggs ner hoppas Michael Olsson på en fortsättning.

– Vårt förslag till kommunstyrelsen är att tillsätta en förhandlingsdelegation för en linbana genom ett uppdrag i kommunstyrelsen som återaktiverar ärendet i fullmäktige. Vi föreslår också att en markanvisning ges till Konsortiet för stolpar och linbanestationer som ger möjlighet att föra en dialog med Staden samt övriga berörda aktörer. Detta skall sedan i nästa steg resultera i en offentlig upphandling, säger Michael Olsson.

Kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) var inte lika imponerad av onsdagens dragning.

– Jag tycker det är väldigt positivt att näringslivet tar initiativ till att hjälpa och utveckla Göteborg. Men jag tyckte inte de kunde lämna ett bra svar på den kraftiga kostnadsreduceringen som nästan var en halvering. Vi har lagt ner 120 miljoner i förstudien runt linbanan. Då tycker jag vi har väl förankrad fakta till kostnaden för ett sådant här system. Då känns det här inte realistiskt sett till kvalitetskraven, säger Axel Josefson och fortsätter:

– De ville också ha garantier för att kommunen täcker upp om det inte blir det resandet de hade tänkt. Så någonstans blir det ju en risk för kommunen.

Så du tycker det är dags att lägga ner detaljplanen?

– Ja, min bedömning är att det blir svårt att gå vidare. Det är också en regional fråga i slutändan eftersom det är viktigt för oss att det här ingår i den vanliga kollektivtrafiken. Skulle det vara så att regionen byter åsikt i frågan kan man alltid återuppta detaljplanen, säger Axel Josefson.

Hon ska få filmfestivalen att flyga utan Draken

Nöje Volontären Mirja Wester blev vd För drygt ett år sedan summerade Göteborgs filmfestival ännu en framgångsrik festival. Nu, 2021, är Mirja Wester redo för en festival med helt nya riktlinjer på grund av pandemin.lördag 16/1 15:00

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20