Linda Flores Ohlson älskar halloween. Förra året hade hon en stor halloweenfest. Foto: Privat och Mostphotos

Lindas smarta idé: smittsäkert bus eller godis

Det går att köra bus eller godis om man tänker utanför boxen. Det menar Linda Flores Ohlson i Högsbo som kom på ett smittsäkert sätt där barnen kan klä ut sig och få godis men utan att man behöver träffas.

  • Publicerad 10:56, 30 okt 2020

Smittspridningen av covid-19 ökar och under torsdagen skärptes rekommendationerna på nytt. Inför helgens halloweenaktiviteter blev många besvikna när statsepidemiolog Anders Tegnell gjorde klart att man bör avstå från den traditionella bus- eller godisrundan.

Uppmaningen: Undvik gym och köpcentrum

Linda Flores Ohlson i Högsbo hade redan köpt in godis och förberett för att kunna dela ut till utklädda barn. I Facebookgruppen ”Vad händer i Högsbohöjd” skrev hon att barn var välkomna att komma till baksidan på deras hus där det skulle vara lättare att hålla avstånd.

När de nya rekommendationerna kom under torsdagen tänkte Linda Flores Ohlson om.

– Jag har tidigare gjort skattkartor för min son där han har fått leta efter sina presenter i området. Då tänkte jag att man kan göra något liknande, där barnen får klä ut sig och kan få godis, men att man inte behöver träffas, säger hon.

Befarad vallfärd till Göteborgs kyrkogårdar

Nu har Linda Flores Ohlson spritat händerna och förberett påsar med godis med papper på. De barn som vill köra ”bus eller godis” kan skicka en bild på sina utklädningskläder på ett mms.

– Jag raderar bilderna direkt och svarar med instruktioner, till exempel att man ska gå till en viss plats, gå tio meter åt höger och leta i busken där. Så får jag kila ut snabbt och gömma påsarna, säger Linda Flores Ohlson.

Vad har du fått för reaktioner?

– Nästan alla är positiva så nu börjar jag bli orolig att jag inte köpt tillräckligt. Men jag har redan fått sms från någon som vill donera sitt halloweengodis till mig för att kunna göra detta. Kanske fler föräldrar som kan göra samma grej.

Varför var det viktigt att barnen ändå skulle kunna få köra bus eller godis?

– Jag älskar själv halloween och hade en stor halloweenfest förra året. Det var jättelyckat och skulle bli en tradition. Nu blev det ju inte det när corona kom. Jag förstår att det finns en oro och att man inte ska ringa på hos varandra nu, men man måste kunna tänka utanför boxen. Med enkla medel går det att göra en rolig grej utan att man träffar varandra, säger Linda Flores Ohlson.

Hon ska få filmfestivalen att flyga utan Draken

Nöje Volontären Mirja Wester blev vd För drygt ett år sedan summerade Göteborgs filmfestival ännu en framgångsrik festival. Nu, 2021, är Mirja Wester redo för en festival med helt nya riktlinjer på grund av pandemin.lördag 16/1 15:00

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20