Liseberg blir promenadpark under pandemin

Liseberg ska återigen bli en plats att flanera på. Nöjesfältet återlanserar 90-talets promenadpark under pandemin.

  • Publicerad 11:30, 8 apr 2021

Många minns de stillsamma Lisebergsbesöken från förr. Då karuseller och åkattraktioner stod stilla och målet var att titta på blommorna i parken. När Folkhälsomyndigheten nu ställer krav på begränsning av gästkapaciteten har Liseberg kommit fram till en nygammal lösning.

– Vi ser att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Så fort parken får tillstånd att öppna, vilket förhoppningsvis sker i början av maj, öppnas parken för flanörer under förmiddagarna. Tanken är att Liseberg ska vara tillgängligt för promenader under flera dagar i veckan. Inträdet ska vara gratis.

– Vi vet att det är stort tryck på slingorna i Delsjöområdet. Det gör det extra roligt att kunna tillgängliggöra Liseberg som alternativ, säger informationschefen Julia Vasilis.

Fika och lyckohjul

Enligt FHM:s förordning får nöjesparken, när den öppnar, släppa in en gäst per 20 kvadratmeter. Enligt Lisebergs egna beräkningar innebär begränsningen att parken kan ta emot omkring 5 000 gäster samtidigt. Det är ungefär en femtedel av vad Liseberg tar emot en vanlig sommardag.

– Promenadparken är ett gammalt koncept som var populärt för många år sen. Nu kommer det finnas en möjlighet att titta på blommorna, besöka lekplatserna och ta en fika. Beroende på hur populärt det blir, kanske vi även öppnar någon butik och ett lyckohjul, säger Julia Vasilis.

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00