Liseberg blir promenadpark under pandemin

Liseberg ska återigen bli en plats att flanera på. Nöjesfältet återlanserar 90-talets promenadpark under pandemin.

  • Publicerad 11:30, 8 apr 2021

Många minns de stillsamma Lisebergsbesöken från förr. Då karuseller och åkattraktioner stod stilla och målet var att titta på blommorna i parken. När Folkhälsomyndigheten nu ställer krav på begränsning av gästkapaciteten har Liseberg kommit fram till en nygammal lösning.

– Vi ser att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Så fort parken får tillstånd att öppna, vilket förhoppningsvis sker i början av maj, öppnas parken för flanörer under förmiddagarna. Tanken är att Liseberg ska vara tillgängligt för promenader under flera dagar i veckan. Inträdet ska vara gratis.

– Vi vet att det är stort tryck på slingorna i Delsjöområdet. Det gör det extra roligt att kunna tillgängliggöra Liseberg som alternativ, säger informationschefen Julia Vasilis.

Fika och lyckohjul

Enligt FHM:s förordning får nöjesparken, när den öppnar, släppa in en gäst per 20 kvadratmeter. Enligt Lisebergs egna beräkningar innebär begränsningen att parken kan ta emot omkring 5 000 gäster samtidigt. Det är ungefär en femtedel av vad Liseberg tar emot en vanlig sommardag.

– Promenadparken är ett gammalt koncept som var populärt för många år sen. Nu kommer det finnas en möjlighet att titta på blommorna, besöka lekplatserna och ta en fika. Beroende på hur populärt det blir, kanske vi även öppnar någon butik och ett lyckohjul, säger Julia Vasilis.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00