Liseberg. Karusellerna får sova några extra veckor. Foto: Björn Ahlström

Liseberg flyttar premiären

Det blir inget premiärår av Lisebergs nya attraktion Underlandet i april. Nöjesparken skjuter på öppnandet av parken med anledning av coronaviruset.

  • Publicerad 15:03, 19 mar 2020

Här är Lisebergs nya attraktion – utan kö

– Det var inget lätt beslut. Men som det känns nu så går det inte att öppna som planerat den 25 april. Självklart får det konsekvenser, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Vad för konsekvenser?

– Det blir konsekvenser rent ekonomiskt, men också för våra besökare och framförallt för vår personal.

Nöjesparken vill egentligen inte gå ut med något officiellt nytt datum eftersom det snabbt kan förändras. Men internt jobbar de nu mot den 16 maj.

– Det blir tre veckor senare och känns än så länge som en rimlig horisont. Men vi kan ta ett nytt beslut om några veckor igen beroende på vad som händer, säger Julia Vasilis.

Ingen av konserterna på Stora scenen är än så länge avbokade, men den framflyttade premiären innebär att trädgårdsdagarna ställs in.

Kan ni dra nytta av det här på något sätt, något som ni nu kan hinna klart med som annars hade fått vänta?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi har jobbat mot att vara klara den 25 april och det mesta pekade på att vi skulle vara det. Jag kan inte se några positiva effekter. Vi väldigt glada över våra medarbetare som är så flexibla och bra på att ställa om. Det är väl ett internt glädjeämne, säger Julia Vasilis.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57