Liseberg. Karusellerna får sova några extra veckor. Foto: Björn Ahlström

Liseberg flyttar premiären

Det blir inget premiärår av Lisebergs nya attraktion Underlandet i april. Nöjesparken skjuter på öppnandet av parken med anledning av coronaviruset.

  • Publicerad 15:03, 19 mar 2020

Här är Lisebergs nya attraktion – utan kö

– Det var inget lätt beslut. Men som det känns nu så går det inte att öppna som planerat den 25 april. Självklart får det konsekvenser, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Vad för konsekvenser?

– Det blir konsekvenser rent ekonomiskt, men också för våra besökare och framförallt för vår personal.

Nöjesparken vill egentligen inte gå ut med något officiellt nytt datum eftersom det snabbt kan förändras. Men internt jobbar de nu mot den 16 maj.

– Det blir tre veckor senare och känns än så länge som en rimlig horisont. Men vi kan ta ett nytt beslut om några veckor igen beroende på vad som händer, säger Julia Vasilis.

Ingen av konserterna på Stora scenen är än så länge avbokade, men den framflyttade premiären innebär att trädgårdsdagarna ställs in.

Kan ni dra nytta av det här på något sätt, något som ni nu kan hinna klart med som annars hade fått vänta?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi har jobbat mot att vara klara den 25 april och det mesta pekade på att vi skulle vara det. Jag kan inte se några positiva effekter. Vi väldigt glada över våra medarbetare som är så flexibla och bra på att ställa om. Det är väl ett internt glädjeämne, säger Julia Vasilis.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57