Halloween. Den 15 november öppnar Jul på Liseberg och då ska pumpor och zombies vara undanstoppade. Foto: Robert Ununger, Liseberg

Liseberg gläds efter nytt skrämmande rekord

Årets Halloween på Liseberg var det mest välbesökta någonsin. Under förra veckan var parken lika välbesökt som under sommarens absoluta högsäsongsveckor.

  • Publicerad 14:25, 4 nov 2019

Lisebergs skräcksuccé fortsätter. Förra årets besöksrekord blev inte långvarigt. När parken stängde i söndags efter 16 Halloweendagar kunde man konstatera att en ökning med 30 000 gäster jämfört med 2018. Under vecka 44 var Liseberg lika välbesökt som under sommarens absoluta högsäsongsveckor.

Hon sätter skräck i Liseberg

Nöjesparken ser en ökning både när det kommer till antalet gäster, omsättningen och tillresandet utifrån.

– Gästsiffrorna är mycket glädjande. Halloweensäsongens framgång är en bekräftelse på att vi tagit viktiga steg på vägen på vår resa mot att bli en helårsverksamhet, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Årets Halloween på Liseberg var den mest påkostade hittills med fem skräckhus och 38 öppna attraktioner. Lägg där till 100 ton pumpor som nu ska bli biogas.

Nu väntar Jul på Liseberg som öppnar redan den 15 november.

Här kommer julen – mitt under Halloween på Liseberg

– Omställningen av parken, både från sommar till Halloween och från Halloween till jul, är en enorm utmaning under stor tidspress, men vi har en fantastisk personal som gör det omöjliga möjligt, säger Andreas Andersen.

Halloween på Liseberg

2019: 351 000 gäster

2018: 330 000 gäster

Vi är GBG