prisbelönt. Liseberg fick i år fem priser när European Star Awards för Europas bästa nöjesparker 2022 delades ut. Ylva Linder, David Schofield, Daniel Lindberg och Matilda Gunnarsson Rathsman var på plats och tog emot priserna i London. Foto: liseberg

Liseberg näst bästa nöjespark i Europa

Liseberg är den näst bästa nöjesparken i Europa. Under de senaste sju åren har Liseberg klättrat från plats 6 till plats 2 i Europa. Det stod klart vid utdelningen av branschpriset European Star Awards, i London tidigare i veckan.

  • Publicerad 10:04, 16 sep 2022

Det är första gången Liseberg kniper andraplatsen på listan över Europas bästa nöjesparker.

Liseberg var på plats i London och tog emot priset.

– Sedan 2015 har vi klättrat från sjätte bästa nöjespark i Europa till att nu rankas som Europas näst bästa park. Det är en utveckling vi är väldigt stolta över och vi ser det som ett kvitto på att alla de investeringar och den utveckling vi gjort verkligen gör skillnad, säger vd, Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Flera andra av Lisebergs attraktioner prisades samtidigt. Mechanica prisades som Europas bästa ”thrill ride” och Helix prisades som Europas näst bästa berg- och dalbana i stål.

Balder utsågs till Europas femte bästa berg- och dalbana i trä och Underlandet till Europas femte bästa ”dark ride”.

– Att våra attraktioner prisas för sin internationella toppklass är roligt. Vi ser att många verkligen längtat efter att få komma tillbaka till en öppen park efter några utmanande år med restriktioner, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg.

Prisceremonin ägde rum under den årliga mässan för nöjesparksbranschen, IAAPA Euro Expo, som i veckan arrangeras i London.

European Star Awards delas varje år ut till Europas bästa nöjesparker, nyheter och åkattraktioner av branschtidningen Kirmes Park Revue.

Europas bästa nöjesparker 2022

European Star Awards för Europas bästa nöjesparker 2022:

1. Europa-Park, Tyskland

2. Liseberg, Sverige

3. PortAventura park, Spanien

4. Efteling, Nederländerna

5. Phantasialand, Tyskland

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00