Foto: Liseberg/Natalie Grepp

Liseberg räddar VM-festen

Det blir ingen kvartsfinalvisning på Ullevi när arenan nu omvandlas till konsertarena. Då rycker Liseberg in med tre storbildsskärmar till lördagens match mellan Sverige och England.

  • Publicerad 16:34, 4 jul 2018

Flera restauranger i stan erbjuder redan storbildsvisning av kvartsfinalen mellan Sverige och England på lördag. Men när Ullevi var tvungna att tacka nej på grund av Ed Sheeran-konsert kommer Liseberg göteborgarna till undsättning.

Läs också: Efter Ullevisuccén – ingen gratis storbildsvisning på lördag

– När vi hörde att Ullevi inte kunde visa matchen så kändes det som att det vore roligt att kunna erbjuda en stor yta där man kan se tillsammans. Vi kollade på möjligheten och bestämde oss i dag. Det var snabba ryck, säger Ebba Källskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Utöver de två fasta skärmar nöjesparken använder på konserter och Lotta på Liseberg har de även hyrt in en stor trailer-skärm som står på en lastbil.

– Den kommer placeras ungefär där mixerbordet brukar stå, bakom sittplatsytan närmare uteserveringen. Så man kommer kunna se den skärmen från både uteserveringarna och uppe på berget, säger Ebba Källskog.

Liseberg räknar med ungefär 1000 sittplatser på bänkarna som normalt används till Lotta på Liseberg. Utöver det finns ungefär 1000 sittplatser på Tyrolens uteservering och ett antal platser på Stjärnornas krog och Café Taubes uteservering.

– Plus en massa ståplatser så klart, säger Ebba Källskog.

På Ullevi kom besökarna in gratis. Kommer ni också skippa inträde?

– Nej, man får ha entrébiljett eller årskort. Vi har ju fortfarande parken öppen och det är vår huvudverksamhet. Om vi skulle haft gratis inträde tror vi att det hade kommit mer folk än vad vi har möjlighet att ta emot. Vi räknar med en hel del folk ändå. Vårt råd är att komma i god tid, säger Ebba Källskog

Läs också: Superguide: Här kollar du VM tillsammans

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG