Konsert. Alla konserter på Liseberg fram till midsommar ställs in. Foto: Henning Ström/ Liseberg AB

Lisebergs besked: ställer in flera konserter

Alla konserter på Liseberg fram till midsommar ställs in. Orsaken är att man inte vill samla människor på en begränsad yta. Trots det satsar nöjesparken på att öppna attraktionerna i mitten av maj.

  • Publicerad 08:28, 21 apr 2020

Vi kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda.

Miriam Bryant (29 maj) och Joel Alme & Jakob Hellman (11 juni) kommer inte framträda som planerat på Lisebergs stora scen.

– Vi arbetar med att hitta nya datum och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Orsaken till att man väljer att ställa in konserterna är Folkhälsomyndighetens rekommendationer att inte samla människor på en begränsad yta.

Utöver konserterna ställs även Elvadansen och ett antal danskvällar på Polketten in fram till midsommar.

Vad som händer efter midsommar är i nuläget oklart. Liseberg kommer med ny information om det i juni.  

– Än så länge är det mycket ovisshet. Men vi följer utvecklingen och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda, säger Per Alexanderson.

Liseberg flyttar premiären

Trots att konserterna nu ställs in planerar Liseberg fortfarande att öppna nöjesparken preliminärt den 16 maj.

– Vi för en dialog med ansvariga myndigheter om att få tillstånd att öppna delar av verksamheten. Efter att branschen gemensamt gjort en riskanalys har vi nu en plan för hur man skulle kunna öppna delar av verksamheten på ett sätt som är fullt förenligt med de råd och rekommendationer som råder i samhället med anledning av covid-19, säger Julia Vasilis, informationschef Liseberg.

På fredag planerar Liseberg att gå ut med mer information om hur en sådan öppning skulle kunna gå till.

Konserter som berörs

22 maj, Jannez, Polketten

29 maj, BlackJack, Polketten

3 juni, Perikles, Polketten

29 maj, Miriam Bryant, Stora Scenen

5 juni, Streaplers, Polketten

11 juni, Joel Alme & Jakob Hellman, Stora Scenen

12 juni, Lövgrens, Polketten

17 juni, Sounders, Polketten

19 juni, Framed, Polketten

20 juni, Chiquita, Polketten

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57