Konsert. Alla konserter på Liseberg fram till midsommar ställs in. Foto: Henning Ström/ Liseberg AB

Lisebergs besked: ställer in flera konserter

Alla konserter på Liseberg fram till midsommar ställs in. Orsaken är att man inte vill samla människor på en begränsad yta. Trots det satsar nöjesparken på att öppna attraktionerna i mitten av maj.

  • Publicerad 08:28, 21 apr 2020

Vi kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda.

Miriam Bryant (29 maj) och Joel Alme & Jakob Hellman (11 juni) kommer inte framträda som planerat på Lisebergs stora scen.

– Vi arbetar med att hitta nya datum och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Orsaken till att man väljer att ställa in konserterna är Folkhälsomyndighetens rekommendationer att inte samla människor på en begränsad yta.

Utöver konserterna ställs även Elvadansen och ett antal danskvällar på Polketten in fram till midsommar.

Vad som händer efter midsommar är i nuläget oklart. Liseberg kommer med ny information om det i juni.  

– Än så länge är det mycket ovisshet. Men vi följer utvecklingen och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda, säger Per Alexanderson.

Liseberg flyttar premiären

Trots att konserterna nu ställs in planerar Liseberg fortfarande att öppna nöjesparken preliminärt den 16 maj.

– Vi för en dialog med ansvariga myndigheter om att få tillstånd att öppna delar av verksamheten. Efter att branschen gemensamt gjort en riskanalys har vi nu en plan för hur man skulle kunna öppna delar av verksamheten på ett sätt som är fullt förenligt med de råd och rekommendationer som råder i samhället med anledning av covid-19, säger Julia Vasilis, informationschef Liseberg.

På fredag planerar Liseberg att gå ut med mer information om hur en sådan öppning skulle kunna gå till.

Konserter som berörs

22 maj, Jannez, Polketten

29 maj, BlackJack, Polketten

3 juni, Perikles, Polketten

29 maj, Miriam Bryant, Stora Scenen

5 juni, Streaplers, Polketten

11 juni, Joel Alme & Jakob Hellman, Stora Scenen

12 juni, Lövgrens, Polketten

17 juni, Sounders, Polketten

19 juni, Framed, Polketten

20 juni, Chiquita, Polketten

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11