7. Årets stora skräcknyhet på Halloween på Liseberg, en nyhet så speciell att Liseberg sett sig tvingade att för första gången någonsin höja åldersgänsen till 15 år. Foto: liseberg

Lisebergs nya skräckhus får 15-årsgräns

Skräckhuset Sju är en av årets Halloween-nyheter på Liseberg. Besökarna går bokstavligen genom De Sju Dödssynderna – en omskakande vandring som krävt en ovanlig åtgärd.

  • Publicerad 08:28, 19 sep 2022

Vi tyckte det var spännande att skapa ett skräckhus som visar hur något väldigt mänskligt också kan vara tabu och anses vara farligt.

Halloweensäsongen på Liseberg har premiär den 7 oktober med mycket för alla åldrar. Men med skräckhuset 7 har parken skapat en upplevelse som ställer större krav på och utmanar besökaren på ett annat sätt än vi gjort tidigare.

– 7 är en upplevelse som är intellektuellt krävande och som inriktar sig på människans uppfattning av oss själva och våra egna tillkortakommanden. Vi insåg snabbt att vi för första gången tvingas sätta en 15-årsgräns, säger Lisebergs VD Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

De sju dödssynderna har under århundraden varit ett populärt tema inom folklore, teologi och populärkultur, och att Liseberg använder den sortens tematik i ett skräckhus har blivit en tradition:

– Dödssynderna kretsar kring besatthet och hur drifter kan gå överstyr och vi tyckte det var spännande att skapa ett skräckhus som visar hur något väldigt mänskligt också kan vara tabu och anses vara farligt. Vi vill utmana och leka med begrepp som ont och gott, synd och begär, straff och förlåtelse, liv och död, vilket alla är tacksamma och populära teman inom skräcken, säger Lotta Carlsbogård chef Säsonger och Events, Liseberg.

Årets Halloween på Liseberg är mer än bara premiär för 7, utan även för det helt nya skräckområdet Demonernas Skugga. Här har ondskan precis tagit över makten och besökaren möter fallna änglar och demonernas viskande väsningar.

Därtill kommer alla cineaster få ett nytt vattenhål i form av en helt ny skräckbiograf.

– Men allt är inte skräck, det finns såklart något för alla, vare sig du vill ha en höstig mysrysupplevelse eller vill utnyttja hela ditt känsloregister i något av alla våra attraktioner och rysliga upplevelser, säger Lotta Carlsbogård.

Halloween på Liseberg

Halloweensäsongen öppnar den 7 oktober och håller öppet fram till 6 november.

Det finns ett begränsat antal platser per dag.

Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter.

Biljettsläpp sker tisdag 13 september.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00