Hamnområdet beskrivs med rötterna djupt i Göteborgs egen hamnhistoria och med inspiration hämtad från Nyhavn på andra sidan sundet. Foto: Quarryfold studio/Liseberg

Lisebergs satsar på musiken – nytt nöjesområde 2019

Liseberg investerar över 80 miljoner kronor i sin nya nöjessatsning. Störst fokus läggs på Hamnområdet som blir parkens nya nöjesområde.

  • Publicerad 10:30, 14 mar 2019

Med Per Alexandersson som underhållningschef på Liseberg har nöjesparken tagit stora kliv de senaste åren. Både bredd och elit har stått på nöjesparkens scener.

I september kunde Göteborg Direkt avslöja att Taubescenen försvinner när Kaninlandet bygger ut, samtidigt som det mindre musikutbudet flyttas till Polketten.

Lisebergs vd hemlighetsfull om nya satsningen

Inför säsongen 2019 går nu Liseberg nu ut med en rejäl satsning på musiken med ett särskilt fokus på Hamnområdet som blir ett helt nytt nöjesområde. Där ska totalt 32 miljoner investeras i scener, restauranger och publikfaciliteter.

Bland annat får området stora markiser som ska skydda mot regn, två nya utomhusbarer och tre gånger så många sittplatser.

– Vi skapar en ny miljö som påminner om Nyhavn i Köpenhamn, en vibrerande stämning längs med kajkanten. Där man kan ta en god bit mat eller bara hänga i området för att lyssna på livemusik, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Ytterligare 10 miljoner investeras i Polketten där scenen får ett eget namn – Lilla scenen dit Tabuscenens utbud flyttar.

– Det blir närmare en festivalstämning i Hamnområdet under konserterna. Vi har testat det här konceptet som en del av Stay out West för några år sedan och insåg att resultatet blev väldigt bra, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Totalt satsar Liseberg över 80 miljoner kronor i scener, restauranger och publikfaciliteter inför säsongen 2019.

Lisebergs nya storsatsning – under jord

Nya Hamnområdet

Hamnkrogen: 160 sittplatser inne + 70 ute
Skeppsmagasinet 100 sittplatser inne + 150 ute
Spökbaren 75 sittplatser inne + 40 ute
Polketten med Lilla Scenen: 750 ståplatser under tak och totalt 3500 i hela området.

Källa: Liseberg