SKRÄCKNATT. Nu söker Liseberg landets största våghalsar. Foto: Liseberg

Lisebergs skräckinvit: Sov över på Gasten

Är du mörkrädd? I så fall behöver du inte läsa vidare. Trots stängd nöjespark öppnar Spökhotellet Gasten på Liseberg upp ett enda rum för en skräckfylld natt.

  • Publicerad 09:52, 9 okt 2020

En natt de sent kommer glömma.

Halloween på Liseberg är inställt.  En sorg inte bara för besökarna utan även för Spökhotellet Gastens mer eller mindre levande personalstyrka. Nu trotsar hotellet det inställda halloweenfirandet och öppnar upp ett rum för en skräckfylld natt.  Modiga kompisgäng från hela landet kan ansöka om en gratis övernattning 29–30 oktober.

Bakslaget: Inget Halloween på Liseberg

– Jag uppmuntrar inte vem som helst att söka, utan vi letar efter några riktigt modiga personer som dessutom gillar skräck. Vi vet att det finns många skräckfantaster där ute och hoppas att vi kan hitta några som klarar av utmaningen, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Hotellgästerna får räkna med både läskigt ljus och ljud, temperaturförändringar och inte minst gastar under den skräckfyllda natten.

– Det blir inget för den lättskrämda, så mycket kan vi lova. Det här kommer att vara mycket läskigare än en vanlig rundtur i Spökhotellet Gasten. Den här natten kan vi ge de utvalda gästerna full uppmärksamhet och en natt de sent kommer glömma, säger Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg.

Hon sätter skräck i Liseberg

Ansökan

Ansökan är öppen mellan den 9 och 25 oktober på Lisebergs hemsida.

Övernattningen gäller 29–30 oktober.

Du måste vara minst 15 år för att söka. Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande.

Ansökande samtycker till att Liseberg dokumenterar övernattningen och publicerar text, bilder och filmer på webb, epost och sociala medier.

Källa: Liseberg

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Ett problem som angår hela stan

Krönika De kriminella gängen i Göteborg har den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet i medier i hela landet. Det har skramlats med förslag om fler poliser och hårdare straff. lördag 10/10 14:38

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11