SKRÄCKNATT. Nu söker Liseberg landets största våghalsar. Foto: Liseberg

Lisebergs skräckinvit: Sov över på Gasten

Är du mörkrädd? I så fall behöver du inte läsa vidare. Trots stängd nöjespark öppnar Spökhotellet Gasten på Liseberg upp ett enda rum för en skräckfylld natt.

  • Publicerad 09:52, 9 okt 2020

En natt de sent kommer glömma.

Halloween på Liseberg är inställt.  En sorg inte bara för besökarna utan även för Spökhotellet Gastens mer eller mindre levande personalstyrka. Nu trotsar hotellet det inställda halloweenfirandet och öppnar upp ett rum för en skräckfylld natt.  Modiga kompisgäng från hela landet kan ansöka om en gratis övernattning 29–30 oktober.

Bakslaget: Inget Halloween på Liseberg

– Jag uppmuntrar inte vem som helst att söka, utan vi letar efter några riktigt modiga personer som dessutom gillar skräck. Vi vet att det finns många skräckfantaster där ute och hoppas att vi kan hitta några som klarar av utmaningen, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Hotellgästerna får räkna med både läskigt ljus och ljud, temperaturförändringar och inte minst gastar under den skräckfyllda natten.

– Det blir inget för den lättskrämda, så mycket kan vi lova. Det här kommer att vara mycket läskigare än en vanlig rundtur i Spökhotellet Gasten. Den här natten kan vi ge de utvalda gästerna full uppmärksamhet och en natt de sent kommer glömma, säger Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg.

Hon sätter skräck i Liseberg

Ansökan

Ansökan är öppen mellan den 9 och 25 oktober på Lisebergs hemsida.

Övernattningen gäller 29–30 oktober.

Du måste vara minst 15 år för att söka. Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande.

Ansökande samtycker till att Liseberg dokumenterar övernattningen och publicerar text, bilder och filmer på webb, epost och sociala medier.

Källa: Liseberg

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Filmen om Nationalteatern premiärvisas på filmfestivalen

Nöje Premiär. Extrainsatt i sista sekund. "Vi är barn av vår tid" har extrainsatts i Göteborgs filmfestivals program. Den 6 februari visas filmen, som därmed får världspremiär.tisdag 26/1 16:37

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20