Enligt källor till Göteborg Direkt ska Kaninlandet bli större, men Lisebergs vd Andreas Andersen är hemlighetsfull. Foto: Liseberg/Kristian Risenfors

Lisebergs vd hemlighetsfull om nya satsningen

Byggandet av ett hotell och ett vattenland i nöjesparkens södra del och byggstök på grund av Västlänken i norra delen av parken gör att Liseberg ligger lågt med nya attraktioner inför nästa år. Men redan 2020 gör nöjesparken en ny satsning.

  • Publicerad 16:44, 17 sep 2018

Byggarbetsplatser i både nöjesparkens norra och södra del gör att nästa år blir lite av ett mellanår för Liseberg.

Läs också: Liseberg byggs och rivs på två håll

Läs också: Löftet: Blir världens bästa inomhusvattenpark

– Nästa år lugnar vi oss lite. Vi har fortfarande Valkyria som är ganska ny. Men redan 2020 har vi ett stort projekt som vi kommer att presentera senare i höst, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Enligt källor till Göteborg Direkt ska Liseberg låta Kaninlandet växa samtidigt som Taubescenen försvinner. Mindre musikframträdanden skulle i så fall flyttas till Polketten. När vi frågar nöjesparkens vd om uppgifterna skrattar han.

– Kanske, säger han.

Kan du berätta något om projektet?

– Nej, det tänker jag inte göra än. Men det är ett supercoolt projekt, säger en hemlighetsfull Andreas Andersen.

Kommer parken få ett större fokus på barn- och barnfamiljer?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det vi försöker göra är att göra olika saker för olika målgrupper. Med Valkyria har vi gjort något för ungdomar och åkpubliken. Nu kommer vi göra något för andra grupper, säger Andreas Andersen.

Vi är GBG