Dyrast i stan. Arkivgatan toppar listan över de dyraste adresserna i Göteborg. Foto: Gabriel Tjulander

Lista: Här är Göteborgs dyraste adresser

Göteborg har Västra Götalands dyraste adresser. Det slår Svensk Fastighetsförmedlingen fast i en ny kartläggning. Se topp tio-listan över gatorna där du får betala mest för att bo.

 • Publicerad 08:00, 3 okt 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Mäklarkedjan Svensk Fastighetsförmedling har kartlagt de topp tio mest exklusiva adresserna i Västra Götaland. Mätningen är baserat på kvadratmeterpris för bostadsrätter och snittpris på villor de tre senaste åren.

När det kommer till bostadsrätter är det Arkivgatan som placerar sig etta med ett snittpris per kvadratmeter på 79 273 kronor. När det gäller villor är det Solbänksgatan i Änggården som tar hem priset vilket i snitt landar på 11 300 000 kronor vid försäljning.

– I framtiden tror jag att de anrika adresserna som exempelvis Arkivgatan kommer fortsätta att vara dyrast men jag ser också andra delar av staden med stor potential, säger Sofia Hultén, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Göteborg. Ett exempel är Masthuggskajen där det finns planer på att bygga bostäder som kopplar samman Linnéstan med älven. Området ligger precis vid vattnet samtidigt som det ligger ett stenkast från det rika restaurang- och kulturlivet runt Järntorget.

Dyraste bostadsrätterna

Ser man till stadsdelar så är det Centrum-adresserna som placerar sig högst på listan när det kommer till bostadsrätter och kvadratmeterpris. Arkivgatan, Kapellplatsen och Kungsportsavenyn är topp tre i Centrum.

– Adresserna som toppar listan över bostadsrätter skiljer sig en hel del åt. Arkivgatan har länge varit en populär adress med gamla och vackra fastigheter. Runt hörnet ligger Kungsportsavenyn, bättre kan man inte bo om man vill leva cityliv. Dessutom är det en liten gata med få bostadsrätter vilket innebär att efterfrågan är hög medan utbudet är begränsat, säger Sofia Hultén.

Dyraste villorna

Men vad gäller villor så är det Majorna Linné som toppar med Änggården. På andra plats kommer Örgryte-Härlanda med Skårsgatan och tredjeplats Västra Göteborg med Eckragatan i Långedrag.

Läs även: Här är Göteborgs dyraste villor

Vänder vi blicken mot Göteborgs syd och sydvästra delar som Hovås Billdal och Långedrag, områden kända för sina dyra villor med bra läge, hittar vi den dyraste gatan i Långedrag – närmare bestämt Eckragatan. Där ligger snitt priset vid försäljning på 9 971 429 kronor. Efter Långedrag kommer Golfbanevägen i Hovås, snittpris 9 839 286 kronor.

– Jag vet av egen erfarenhet att i samband med nybyggnationen av Nya Hovås gör att man sitter i ganska långa köer både morgon och eftermiddag och det som utmärker de som ligger högt på listan är att de är centrala, säger Sofia Hultén.

Topp10 dyraste gator/ bostadsrätter

Arkivgatan, sittpris 79 273 kronor (snittpris per kvadratmeter).

Banehagsgatan, 77 646 kronor.

Brunnsgatan, 77 490 kronor.

Kapellplatsen, 75 520 kronor.

Kungsportsavenyen, 75 301 kronor.

Östra Hamngatan, 74 758 kronor.

Wijkandersplatsen, 74 329 kronor.

Övre Djupedalsgatan, 73 693 kronor.

Teatergatan, 73 361 kronor.

Spekebergsgatan, 72 903 kronor.

Källa: Svensk Fastighetsförmedling

Topp 10 dyraste gator/ villor

Solbänksgatan, 11 300 000 kronor (snittpris vid försäljning).

Skårsgatan, 10 850 000 kronor

Eckragatan, 9 971 429 kronor

Golfbanevägen, 9 839 286 kronor

Fyrlyktevägen, 9 691 667 kronor

Ryttarstige, 9 441 818 kronor

Prästgårdsgatan, 8 946 000 kronor

Cedergatan, 8 840 625 kronor

Sankt Sigfridsgatan, 8 606 000 kronor

Stora Gårda, 8 501 250 kronor

Källa: Svensk Fastighetsförmedling

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

  Improvisationsfestivalen som utmanar röst och rörelse

  Nyheter Varia lockar deltagare från hela världen Hallå där...måndag 15/10 11:45

  Dagens namn – 15 oktober

  Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!måndag 15/10 10:30

  Fortsatt tågstrul mellan Göteborg och Stockholm

  Nyheter Trafikverket varslar om förseningar under veckan Det är fortsatt stora störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm efter den brand som bröt ut i ett ställverk i närheten av Skövde i i söndags.måndag 15/10 9:02

  Nu ska stadens gångbanor rustas upp

  Nyheter Ber om invånarnas synpunkter Trafikkontoret ska ordna till kommunens gångbanor. Men vilka ska prioriteras? I Norra Hisingen får nu invånarna säga sitt.söndag 14/10 6:30

  Vill väcka medvetenhet om miljö och klimat

  Nyheter Med "Vampyrbläckfiskar i Arizona" vill Teater Trixter förhålla sig till klimatångest – och väcka debatt. – Det är viktigt att förstå att vi är en del av allt, säger manusförfattaren och regissören...fredag 12/10 17:42

  Glädjebeskedet: Ännu fler göteborgare i jobb

  Nyheter Arbetslösheten minskar för femte året i rad Arbetsmarknaden är stark och för femte året i rad går arbetslösheten ner. Det visar nya statistik från Arbetsförmedlingen.fredag 12/10 16:03

  Ny studie: De väljer bort kulturskolan

  Nyheter Forskning från Göteborgs universitet Den typiske svenska kulturskoleeleven är en svenskfödd flicka med välutbildade föräldrar. Det visar en ny studie från Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.fredag 12/10 15:30

  Vi är GBG