Före corona. Båtmässan 2020 samlade närmare 60 000 besökare. Foto: Svenska Mässan

Livbojen: Båtvecka ersätter Båtmässan i Göteborg

Båtmässan i Göteborg brukar vara ett tydligt vårtecken. Nu är det dags igen. Lösningen för alla båtfrälsta är digitala utställare och coronasäkra event.

  • Publicerad 13:50, 26 jan 2021

Varje år samlar Båtmässan i Göteborg närmare 60 000 besökare. Hundratals utställningar och minst lika många båtar visas upp sig inför kommande båtsäsong.

I år skulle mässan arrangerats för 62:e gången i ordningen och förväntningarna var höga. Förra sommaren slog båtinköpen rekord i coronapandemins kölvatten och intresset för friluftsliv till sjöss har aldrig varit större.

Ironiskt nog är också årets båtmässa inställd av samma anledning. Risken för smittspridning omöjliggör en fysisk sammankomst på Svenska Mässan.

– Det är förstås jättetråkigt att vi tvingades ställa in, en i stort sätt, utsåld utställning. Men det allvarliga pandemiläget gav oss inget val. Nu arrangerar vi en digital båtvecka istället, säger Jacob Ryder som affärsansvarig för båtmässan i Göteborg.

Samma tid som vanligt

För den som vill ha en ny båt till sommaren 2021 är det nämligen hög tid att beställa, enligt Jacob Ryder. Tack vare det stora uppsvinget under fjolårets sommar är efterfrågan på fritidsbåtar extra stor.

– Därför är det särskilt viktigt att vara ute i god tid, poängterar han.

Västkustens Båtvecka som blir en ersättning för båtmässan går av stapeln samma tid som den vanliga mässan skulle ha varit, mellan den 5 och 14 februari.

Hittills har 25 företag anmält sitt deltagande. De kommer för att visa upp sitt utbud, båtar och utrustning, genom såväl digitala utställningar som under privata visningar. Bland annat bjuder företaget Jensen & Englund i Kungsbacka in till en drive-in-båtutställning, där det går att titta på båtarna genom bilfönstret.

– Redan på fredag kommer vi ha en kalender på vår hemsida där de olika aktiviteterna presenteras. Det kommer även bli en del föredrag och seminarier, säger Jacob Ryder.

Västkustens Båtvecka

Evenemangskalendern finns på Båtmässans hemsida, www.båtmassan.se från och med fredag 29 januari.

Båtveckan pågår mellan 5 och 14 februari.

Nästa fysiska båtmässa, i den vanliga formen, planeras till 5–13 februari 2022.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20