Livsfaran: Fallande fönster i Gamlestaden

– Ska någon oskyldig behöva få ett fönster med tillhörande karm i huvudet innan fönstren byts ut? Det undrar Andreas Hedberg, boende i en av Poseidons lägenheter i Gamlestaden. Det är nämligen inte första gången ett fönster ramlar ner på trottoaren.

  • Publicerad 15:50, 15 maj 2018

Termometern stiger mot 30-strecket och luften i de gamla barnrikehusen är inte den bästa. Trots högsommarvärmen tvingas hyresgästerna tänka en extra gång innan de öppnar sina lägenhetsfönster.

Nyligen möttes nämligen förbipasserande nedanför Gamlestadsvägen 19 av ett krossat fönster med tillhörande karm mitt på trottoaren. Originalfönstret från 1930-talet hade blåst ner från andra våningen i trapphuset.

– De är rent ut sagt bedrövliga och faller mer eller mindre isär. Jag vågar inte öppna mina fönster fullt ut eftersom det dessutom blåser väldigt mycket på den här gatan, säger Andreas Hedberg.

Kan ta tid

Johannes Wallgren, distriktschef på Poseidon Kortedala, är medveten om problemet.

– Jag har fått information om att ett fönster har blåst ut och fick även en liknande rapport förra året. Det är gamla kåkar med ganska skrangliga fönster i tunt material. Vi har bytt dem löpande under några års tid nu och gör fortfarande.

Enligt honom är det inte bara fastigheten på Gamlestadsvägen som är i behov av fönsterbyte.

– Totalt rör det sig om sex huskroppar i området där vi håller på att projekterar. Men där det finns uppenbara risker väntar vi inte utan byter så fort vi får in rapport från hyresgästen.

Andreas Hedberg tycker att ärendet borde prioriteras högre.

– Det är en trottoar nedanför där både barn och vuxna går och det känns inte säkert.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG