Dom. En 22-åring man döms för dödsskjutningen i Hjällbo i maj i år. Foto: Polisens förundersökning

Livstids fängelse för mordet i Hjällbo

Den 22-åriga man som har stått åtalad för dödskjutningen på flerbarnspappan i Hjällbo i maj döms till livstids fängelse . Det meddelar Göteborgs tingsrätt.

  • Publicerad 11:10, 18 nov 2021

Det var den 30 maj i år – två dagar efter att ett bråk urartat till ett upplopp i Hjällbo – som en 22-åring sköt mot en grupp män som satt utanför en affär på torget. En 44-årig fembarnsfar sköts i huvudet och avled till följd av skadorna. Ytterligare två män träffades av kulorna, men blev lindrigt skadade.

22-åring åtalas efter dödsskjutningen i Hjällbo

I samband med upploppet var det en hög polisnärvaro i Hjällbo och 22-åringen kunde gripas bara minuter efter dådet och har stått åtalad sedan 15 oktober.

Under onsdagen, 18 november meddelar Göteborgs tingsrätt att 22-åringen har dömts till livstids fängelse för mord, åtta mordförsök och grovt vapenbrott.

"Hänsynslös skjutning"

Tingsrätten understryker att brotten är tillräckligt allvarliga för att straffet ska bli livstids fängelse.

– Det var en särskilt hänsynslös skjutning eftersom den skedde dagtid på en plats där många människor befann sig och riskerade att dö eller skadas allvarligt, säger Håkan Lundquist, rådman och rättens ordförande i ett pressmeddelande.

22-åringen ska även betala sammanlagt drygt 1,2 miljoner kronor i skadestånd till den avlidne mannens familj och de övriga som riskerade att dö. Rätten är enig om domen.

Motivet för skjutningen är inte klarlagt, uppger tingsrätten men bekräftar att händelsen hade samband med upploppet ett par dagar före skjutningen.