Ljus i mörkret. Årets upplaga av Lights in Biskopsgården riktar sig endast till närboende. Foto: Göteborgs stad

Ljusfestival tillägnas Biskopsborna

Årets ljusfestival i Biskopsgården dediceras till de närboende. För i pandemitider handlar det om att skapa trivsel och hopp, inte folkfest, menar arrangörerna.

  • Publicerad 05:30, 10 dec 2020

Vi kommer lysa upp sju platser runt om i stadsdelen i regnbågens färger.

Det är dags för Lights in Biskopsgården, områdets årliga ljusfestival som lyser upp i vintermörkret.

I år är ljusfesten dock anpassad att endast glädja Biskopsborna. Det blir därför ingen invigning eller andra arrangemang som lockar besökare från andra delar av staden.

– Vi kommer lysa upp sju platser runt om i stadsdelen i regnbågens färger. I år gör vi festivalen enbart för de boende. Vi har ett lokalt perspektiv och har därför valt att lysa upp ställen som många människor passerar på väg till och från sina hem, säger Carl Blixt Utvecklingsledare för Bo bra i Biskopsgården i ett uttalande.

Mörkt för blå spindeln i år igen

Sju landmärken

Det handlar om sju av områdets landmärken – vid Blidvädersgatan, Friskväderstorget, Karlaplatsen, Klarvädersgatan, Långströmsgatan, Sommarvädersgatan och Önskevädersgatan – som kommer att lysas upp för att skapa trivsel där många närboende passerar dagligen.

Övriga göteborgare får vänta till nästa års ljusfest.  

– Till 2021 siktar vi på att Lights in Biskopsgården återigen ska bli den folkfest som gör att alla göteborgare besöker Biskopsgården. Alla är välkomna tillbaka nästa år, säger Carl Blixt.

Stöld sätter stopp för ljuset i Biskopsgården

Lights in Biskopsgården

Var: Blidvädersgatan, Friskväderstorget, Karlaplatsen, Klarvädersgatan, Långströmsgatan, Sommarvädersgatan och Önskevädersgatan
När: Från 11 december 2020 till 1 januari 2021

Om Bo bra i Biskopsgården
Bo bra i Biskopsgården är en lokal samverkan mellan Göteborgs Stad och fem bostadsbolag: Balder, Bostadsbolaget, GöteborgsLokaler, Poseidon och Willhem.

Källa: Göteborg Stad

Visa merVisa mindre

Vi är GBG