Högkvarteret. Dallas (t.v.) lilla kontor på Sahlgrenska. Här spelas podcasten in. Foto: Aron Mikael Sik

Lokalfotbollens lojala lirare

Undrar du hur det går för Blåvitt? Sträck dig efter närmaste sportblad. Men hur gick det för brorsonens kvarterslag i söndags kväll? Svaret hittar du på Rasta & Dallas nya portal, en självklar samlingsplats för lokalfotbollens fantaster.

  • Publicerad 06:00, 19 mar 2017

Intresset för de lokala fotbollslagen i Göteborg är stort. De flesta lagen spelar i division 4 - 6, men vissa kommer till och med upp i tredje. I runda slängar finns det runt 130 aktiva fotbollsföreningar i Göteborg och verksamheten engagerar tusentals. Är man nyfiken på något av lagen är bloggen ett självklart tillhåll.

– Vi har koll på dem allihop, säger Rasta. Vi skriver inte alltid om alla men vi har kontakter i samtliga lag.

Rasta och Dalla har blivit profiler inom lokalfotbollen och numera hör föreningarna själva av sig för intervjuer med spelare och tränare. Bloggen består av matchreferat, tippade resultat, intervjuer med spelare, tränare och annat smått och gott. Verksamheten har även utökats med en podcast.

– Vi spelar in i mitt lilla krypin, säger Dalla som är sjuksköterska och "lill-chef" på avdelning 136 på Sahlgrenska universitetssjukhus.

Han syftar på platsen för deras nystartade podcast om lokalfotbollens värld. Både Rasta och Dalla är småbarnsföräldrar och varvar heltidsjobb och studier med bloggandet. De fick nys om varandra via bloggandet, de skrev regelbundet om lokalfotboll på varsitt håll men slog sina påsar ihop förra året.

– Vi lade säkert 500 timmar var på bloggen förra året, säger Dalla.

Nu är satjen så populär att sponsorer kommit in i bilden. Göteborgs fotbollsförening har gått in och ett 30-tal klubbar stöttar verksamheten ekonomiskt. Rasta och Dallas blogg har blivit en plattform och en digital mötesplats för lokalfotbollen i Göteborg. Klubbarna har bättre koll på varandra och det bidrar till ett ökat intresse för lokalfotbollen i stort.

Dalla berättar att folk hör av sig och berättar att bloggen är orsaken till att de fortfarande håller på med fotboll.

– Jag ser helt nya utmaningar i lokalfotbollen, säger Rasta. Att fånga upp unga spelare med talang och få dem att satsa är viktigt.

En annan utmaning är att få klubbarna att överleva ekonomiskt. Många föreningar drivs av ett fåtal passionerade individer, och när de inte orkar längre så går verksamheten i putten.

Samtidigt är det många lag som behöver fler spelare, och nu är det bara några veckor kvar tills säsongen drar igång. Enklaste sättet att komma i kontakt med en klubb är att besöka en lokal match.

– Bor du nära en fotbollsplan är det bara att gå dit. Är du målvakt kan du i princip välja och vraka mellan lagen, säger Dalla.

Rasta & Dallas webbportal

Nylanserad webbportal för lokalfotbollen i Göteborg. Här kan du läsa om de flesta lagen.

Intervjuer med spelare och tränare, matchreferat och resultat.

Rasta & Dallas-podcast utkommer med nya avsnitt lite då och då. Håll utkik på hemsidan.

www.rastaochdalla.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG