Brott. Lömsk tjuv lurade barn och äldre att släppa in honom i hemmet. Foto: Mostphotos

Lömsk tjuv gäckar polisen – nu vädjar de till allmänheten

Sedan ett antal månader tillbaka har en tjuv gäckat polisen. Gärningsmannen ska ha lurat äldre och barn att släppa in honom i deras bostad. Nu vädra polisen om allmänhetens hjälp för att stoppa mannen.

  • Publicerad 13:38, 1 apr 2019

Niklas Svensson, kommunpolis vid lokalpolisområde syd. Foto: Gabriel Tjulander

Nu går polisen ut med signalement på den gärningsman som under flera månader gäckat polisen, både för att varna allmänheten men också för att vädja om tips.

Enligt polisen ska mannen ha opererat utifrån ett synnerligen lömskt tillvägagångssätt för att ta sig in hos folk. Han ska ha ringt på hos flera äldre personer och upp gett att han kommit från hemtjänsten eller att han vill kontrollera deras dörr och lås. Väl inne i bostaden ska han ha plockat på sig saker.

– Utifrån tillvägagångssättet och signalementen vi fått in tror vi att det rör sig om bara en gärningsman men helt säker kan man inte vara, säger Niklas Svensson.

Söker kontakt med barn

Han ska även vid flera tillfällen ha kontaktat barn han stött på utomhus och uppgett att han känt deras föräldrar för att sedan be dem att få följa med dem hem.

Mannen har främst begått brotten på eftermiddagarna i stadsdelarna Högsbotorp, Flatås, Olskroken, Kärralund och Lunden.

– Vi i lokalpolisområde syd jobbar gemensamt med nordost men det är svårare att få tag på en gärningsman som slår till på så många olika ställen, säger Niklas Svensson.

Signalement

Man, 20-30 år, 170-180 cm lång, smal kroppsbyggnad, smalt ansikte, något mörkare hy och mörka ögon. Har kortklippt svart hår och mörk skäggväxt. Pratar svenska med utländsk brytning. 

Utmärkande är att mannen har dåliga tänder, smutsiga/gula och några tänder kan eventuellt saknas.

Mannen har varit klädd i mörka kläder och vid flera tillfällen burit en mörk basebollkeps.

Ser man mannen kan man kontakta polisen via 114 14.

Vi är GBG