KOM OCH KÖP. Nora Adin hoppas samla in mycket pengar till ensamkommande ungdomar. Foto: Privat/Roland Magnusson/Mostphotos

Loppis för ensamma ungdomar

Nora Adin, som står bakom en välgörenhetsloppis på Frilagret på lördag.

  • Publicerad 12:24, 26 okt 2018

Vart kommer vinsten från loppisen gå?

– Pengarna kommer gå till organisationen Ensamma barn på Angeredsgymnasiet, som jobbar med att hjälpa ungdomar på skolan med saker som de inte får stöd från samhället med, busskort och kläder till exempel.  Med pengarna vi får in kan de här ungdomarna köpa vad de behöver och vill ha.

Hur fick du idén till en välgörenhetsloppis?

– Jag har jobbat i olika klädbutiker och alla har haft samma rutiner när det gäller gamla eller reklamerade plagg; kläderna slängs i låsta containrar. Man vill inte ge bort dem för då kan märkets exklusivitet försvinna. Och det blev jag upprörd över. Vi kan inte fortsätta slösa. Alla kläder, också dem vi inte använder, har ett värde och de pengar som finns investerade i plaggen kan gå till välgörande ändamål.

Var kommer kläderna från?

– Jag har inte fått någon butik att ändra på sina rutiner utan det är framför allt privatpersoner som har skänkt kläder, skor och väskor. En organisation, som framför allt jobbar med flyktingar vid Medelhavet, har också bidragit med mycket kläder.

Vad hoppas du med loppisen?

– Jag hoppas att många kommer till Frilagret och skänker saker och handlar. Pengarna kommer göra att det inte är lika tufft för de här ungdomarna under det närmsta halvåret som det annars skulle ha varit. Får de hjälp med basic grejer så kan de leva som vilken ungdom som helst och fokusera på det de vill göra.  Vem vet, någon av dem vi hjälper kanske blir statsminister i framtiden?

Välgörenhetsloppisen på Frilagret håller öppet lördagen den 27/10 klockan 14:00-19:00. Du kan köpa kläder, skor och väskor och skaffa dig en henna-tatuering.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG