Annorlunda tider. Efterfrågan på fruluftsprylar och hemmakontorslösningar har enligt butikschefen Sanna Vierula ökat på Erikshjälpen second hand i Frölunda sedan pandemin startade. Foto: Johanna Roos

Loppisens vädjan: Sluta ställ saker utanför

Möbler som stått ute regnet och trasiga saker som inte går att sälja. Det är vad personalen på Erikshjälpen second hand i Frölunda ofta möts av på morgonen. Nu ryter butikschefen ifrån.

  • Publicerad 06:30, 2 maj 2021

Det är tråkigt för det tar en massa tid ifrån personalens huvudsakliga arbetsuppgifter som ska gynna butiken och kunderna.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Sängar och fåtöljer i fint skick, men som blivit förstörda i regnet, en gammal träbokhylla och en soffa i röd sammet liggandes på den blöta marken.

Det var vad Erikshjälpens personal för en tid sedan var tvungna att starta dagen med att städa upp, närmare bestämt lasta bilen och köra på tippen.

I ett Facebookinlägg uppmanade butikschefen Sanna Vierula gåvogivare att inte ställa saker utanför och istället komma när gåvomottagningen är öppen.

– Det kan vara allt möjligt som man tänker att vi vill ha. Jag upplever att man oftast har en bra avsikt, men ibland kan det också vara trasiga saker. Oavsett så måste vi slänga det om det, som i det här fallet, blivit blött i regnet.

De sätter priset på dina gamla kläder

Förändrat köpmönster

– Det är tråkigt för det tar en massa tid ifrån personalens huvudsakliga arbetsuppgifter som ska gynna butiken och kunderna. Dessutom får vi inte möjlighet att tacka för gåvan.

Under pandemiåret har Erikshjälpen second hand i Frölunda märkt av en ökning av skänkta saker, särskilt under maj månad i fjol.

– Vi har även märkt att intresset för vissa saker har ökat, som friluftsprylar, och i höstas sålde vi mycket inredning och hemmalösningar för kontor, säger Sanna Vierula.

Hon hjälper dig hitta guldkornen i second hand-butiken

Vi är GBG