Tappar tittarsiffror. Enligt Dagens Media tappar Lotta på Liseberg tittarsiffror medan Liseberg ser att besöksantalet live är fortsatt starkt. Foto: Liseberg

Lotta på Liseberg – starkare live än på TV

Lotta på Liseberg tappar i tittarsiffror, från första programmet i år och det sjätte i måndags har det linjära tittandet fallit med 108 000 tittare enligt MMS.

  • Publicerad 05:30, 12 aug 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

De stora sommarprogrammen tappar tittarsiffror både linjärt, det vi säga direkta tv-tittare, och bland de som streamar online, det rapporterar Dagens Media som tagit del av siffror från MMS som gör mätningar av tv-program.

I dag måndag sänds det sista avsnittet av sommarprogrammet Lotta på Liseberg. Enligt siffror från MMS har TV4-programmet tappat under sommaren.

Bokningsmissen: Många besvikna när Wiehe drog storpublik

Vid första avsnittet, måndagen den 17 juni, stannade de linjära siffrorna på 834 000 tittare. Måndagen den 29 juli då det sjätte avsnittet för säsongen visades låg tittandet på 726 000. Det är ett tapp på 108 000 tittare.

Det största tappet av antal tittare beror helt enkelt på att färre svenskar kollar på traditionell linjär-tv. Trots det så försvarar ”Lotta på Liseberg” samma ratingnivå som förra året och dessutom har vi högre andel av alla tv-tittare som väljer just Lotta på Liseberg. Så det är ett styrkebesked för det uppskattade allsångsprogrammet, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för Lotta på Liseberg.

Till Dagens Media säger Fredrik Arefalk, som är kanalchef på TV4 och C More Film & serier, att de och MMS mäter tittande på olika sätt. TV4 har andra parametrar de tycker är viktiga.

– Det är tid och räckvidd (unika användare) som är de centrala måtten för oss. Sedan förra året har MMS slutat registrera strömstarter som är under 0,5 sekunder, vilket gör att de totala antalet registrerade strömstarter generellt sett minskat, skriver han till Dagens Media.

Tjuvarna slår till när barnen har som roligast

Enligt TV4:s mätningar ökar Lotta på Liseberg tittandet med en procent och vad gäller besökare live går Lotta bättre än någonsin.

– Vi är jättenöjda med sommarens säsong av Lotta på Liseberg. Vi kommer nog slå snittet med 80 000 besökare i sommar, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg.

Vad är framgångsreceptet tror du?

– Jag tror att det som lockar besökarna är glädjen, man får en rejäl show med full fart i en och en halv timme, säger Per Alexandersson.

Huruvida Lotta på Liseberg kommer komma tillbaka nästa sommar, är i nu läget för tidigt att saga.

– Vi ska under hösten utvärdera sommaren och ta beslut för nästa sommar. Men vi är mycket nöjda med Lotta, och hela teamets insats, det är ett strålande program, säger Jonathan Nordin.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

GOW och Emigranternas hus vädjar till staden

Skriver öppet brev till kommunstyrelsen och kulturnämnden Nästa år fyller staden 400 år och att fira stadens födelsedag och framför allt dess människor i både nutid och dåtid är i sig självt en kulturmanifestation, ett hyllande av människans skapande på den...torsdag 27/8 11:52

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11