Tappar tittarsiffror. Enligt Dagens Media tappar Lotta på Liseberg tittarsiffror medan Liseberg ser att besöksantalet live är fortsatt starkt. Foto: Liseberg

Lotta på Liseberg – starkare live än på TV

Lotta på Liseberg tappar i tittarsiffror, från första programmet i år och det sjätte i måndags har det linjära tittandet fallit med 108 000 tittare enligt MMS.

  • Publicerad 05:30, 12 aug 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

De stora sommarprogrammen tappar tittarsiffror både linjärt, det vi säga direkta tv-tittare, och bland de som streamar online, det rapporterar Dagens Media som tagit del av siffror från MMS som gör mätningar av tv-program.

I dag måndag sänds det sista avsnittet av sommarprogrammet Lotta på Liseberg. Enligt siffror från MMS har TV4-programmet tappat under sommaren.

Bokningsmissen: Många besvikna när Wiehe drog storpublik

Vid första avsnittet, måndagen den 17 juni, stannade de linjära siffrorna på 834 000 tittare. Måndagen den 29 juli då det sjätte avsnittet för säsongen visades låg tittandet på 726 000. Det är ett tapp på 108 000 tittare.

Det största tappet av antal tittare beror helt enkelt på att färre svenskar kollar på traditionell linjär-tv. Trots det så försvarar ”Lotta på Liseberg” samma ratingnivå som förra året och dessutom har vi högre andel av alla tv-tittare som väljer just Lotta på Liseberg. Så det är ett styrkebesked för det uppskattade allsångsprogrammet, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för Lotta på Liseberg.

Till Dagens Media säger Fredrik Arefalk, som är kanalchef på TV4 och C More Film & serier, att de och MMS mäter tittande på olika sätt. TV4 har andra parametrar de tycker är viktiga.

– Det är tid och räckvidd (unika användare) som är de centrala måtten för oss. Sedan förra året har MMS slutat registrera strömstarter som är under 0,5 sekunder, vilket gör att de totala antalet registrerade strömstarter generellt sett minskat, skriver han till Dagens Media.

Tjuvarna slår till när barnen har som roligast

Enligt TV4:s mätningar ökar Lotta på Liseberg tittandet med en procent och vad gäller besökare live går Lotta bättre än någonsin.

– Vi är jättenöjda med sommarens säsong av Lotta på Liseberg. Vi kommer nog slå snittet med 80 000 besökare i sommar, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg.

Vad är framgångsreceptet tror du?

– Jag tror att det som lockar besökarna är glädjen, man får en rejäl show med full fart i en och en halv timme, säger Per Alexandersson.

Huruvida Lotta på Liseberg kommer komma tillbaka nästa sommar, är i nu läget för tidigt att saga.

– Vi ska under hösten utvärdera sommaren och ta beslut för nästa sommar. Men vi är mycket nöjda med Lotta, och hela teamets insats, det är ett strålande program, säger Jonathan Nordin.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

GO FM väcker liv i gammal P4-favorit

Nostalgi. En helt timme med 40-, 50- och 60-talsmusik Radiokanalen GO FM Göteborg återupplivar Sveriges radios gamla 30-minutersprogram ”Skivor till kaffet” men utökar till en hel timmes lyssning.tisdag 26/5 16:29

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57