Nytt. Eleverna Elvina Kevac, Talal Dlekan och Erlind Demaj hjälpte till och klippte invigningsbandet. Foto: Victoria Park

Lövgärdets nya torg invigt

Renoveringsarbetet på Lövgärdets torg har pågått sedan i våras. Nu har torget utrustats med ökad belysning, fler bänkar och rabatter.

  • Publicerad 11:30, 4 sep 2021

Att rusta upp och förädla Lövgärdets torg är en del i arbetet med att få bort Lövgärdet från polisens lista över särskilt utsatta områden. Kommunalrådet Hampus Magnusson (M) var med och invigde det nyrenoverade torget förra veckan.

– Det nyrenoverade torget är en viktig satsning för att bygga ett vackert, tryggt och sammanhållet Lövgärdet. Vi har ett mål att få bort alla utsatta områden i Göteborg. För att lyckas med det krävs stora resurser och ett bra samarbete mellan polisen, myndigheter, kommunen, organisationer och privata aktörer. Det nya torget är en viktig pusselbit i detta och ett bra exempel på en trygghetsskapande åtgärd, säger Magnusson i ett pressmeddelande.

Det är fastighetsbolaget Victoria Park som står bakom renoveringen av torget. De äger och förvaltar även över tusen lägenheter i Lövgärdet.

Ökad belysning och gröna planteringar

Torget har nu gått från plana, asfalterade ytor till att innehålla nya planteringar, markplattor, lekmöjligheter samt ökad belysning.

– Torget har tidigare dragit till sig gängbildningar som har skapat en allmän otrygghet. Vi hoppas att det nya parkliknande torget kommer att användas och uppskattas av alla. Renoveringen är en stor satsning och ett bra exempel på hur vi arbetar för att skapa trygga och trivsamma bostadsområden, såväl inne som utomhus, säger Glenn Malmberg, regionchef för Victoria Park i ett pressmeddelande.

Lövgärdets torg har genomgått en förvandling. Från plan asfaltsyta till fler rabatter och träd. Foto: Byrd/Anton Engblom