Hur kom du i kontakt med LudoSport?

– Alltså, jag gillar ju Star Wars, och hade kollat på lite klipp från filmen på Youtube, vilket ledde till att jag hittade andra klipp där fans av filmen hade gjort egna fightscener med lasersvärd. Efter det snubblade jag över videos där folk faktiskt fäktades med svärd i plast som lyser och tävlade med det här. Och då tänkte jag “oj, går det att lära sig?”.

– I början fanns det bara i Stockholm, så då fick jag vänta tills det kom till Göteborg. När det gjorde det så var jag 24 och skulle fylla 25. Så jag skickade jag ett mail och fick börja träna efter det, det var våren 2017, och sedan dess har jag hållt på.

Nu är det VM, eller Världsturneringen, hur går tankarna?

– Jag har varit med på svenska mästerskapet och andra turneringar. Men VM… Det är jag fett taggad på! Det var mitt mål under det senaste svenska mästerskapet, att placera mig så bra att jag kvalificerar mig till VM.

Hur många är det som representerar Sverige i år?

– Vi är sju. Fem från Stockholm, en från Skåne och jag från Göteborg. Och det känns också väldigt roligt.

Hur laddar du inför tävlingen?

– Jag tänker att jag håller mig till det jag kan. Så jag kör bara på, för det viktigaste jag känner nu är att ha kul.

Vad är det du uppskattar mest med sporten?

– Gemenskapen. Ja, vi tränar, men vi har samtidigt kul med varandra. Skämtar, skrattar, gråter. Det är så välkomnande. Spelar ingen roll om man har tränat i ett år eller i 15. Alla är välkomna.

Vad händer om du vinner?

– Haha! Jag hade blivit glad såklart! Men jag vet faktiskt inte. Min inställning nu är att göra så bra i från mig som jag kan och ha så kul som möjligt. Det är klart att det hade varit fräckt att vinna. Men nu är det ju de bästa i världen som kommer vara där, så vi får se.

Och du är ju bland dem!

– Haha, ja! Det är helt ofattbart alltså!