Inbrott. Ovanligt få inbrott i södra och västra göteborg i höst. Foto: Mostphotos/ Kristian Risenfors

Lugn höst för polisen i södra Göteborg

Trots en kraftig ökning av inbrotten under oktober jämfört med september tycks inbrottshösten bli lugnare i år än väntat.

  • Publicerad 06:30, 27 okt 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det är inte ovanligt att man ser en ökning av inbrotten under just hösten då det blir mörkare ute vilket gynnar de som är ute för att reka och göra inbrott.

– Den ökningen brukar pågå framtill vecka 44 och sedan planar det ut, det känner vi till sedan innan, säger Niklas Brehm vid polisen syd.

Läs även: Polisen varnar: Inbrottsliga på väg till Göteborg

En sådan ökning ser vi även i år då antalet försök till inbrott och fullbordade ökar i södra och västra Göteborg under oktober månad jämfört med september, enligt statistik från polisen. Men trots ökningen är den till viss del positiv för antalet brott och försök till brott når inte upp till det förväntade antalet.

– Vi har haft ett väldigt fördelaktigt inbrottsår med låga frekvenser i vårat område och det ska vi var nöjda med för siffrorna är klart under de förväntade resultaten, säger Niklas Brehm vid polisen syd.

Läs även: Polisens råd: Töm brevlådan när du semestrar i sommar

Ser man till oktober fram till i tisdags, den 23, så har det inträffat 15 inbrott i södra Göteborg medan snittet från de senaste tre åren ligger på drygt 40 inbrott från september till oktober.

– Men det här betyder inte att man kan sluta bry sig om sitt område och sluta grannsamverka för det som är signifikativt för de här siffrorna är att 14 av dessa 15 är utförda i områden där man inte grannsamverkar, avslutar Niklas Brehm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG