Inbrott. Ovanligt få inbrott i södra och västra göteborg i höst. Foto: Mostphotos/ Kristian Risenfors

Lugn höst för polisen i södra Göteborg

Trots en kraftig ökning av inbrotten under oktober jämfört med september tycks inbrottshösten bli lugnare i år än väntat.

  • Publicerad 06:30, 27 okt 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det är inte ovanligt att man ser en ökning av inbrotten under just hösten då det blir mörkare ute vilket gynnar de som är ute för att reka och göra inbrott.

– Den ökningen brukar pågå framtill vecka 44 och sedan planar det ut, det känner vi till sedan innan, säger Niklas Brehm vid polisen syd.

Läs även: Polisen varnar: Inbrottsliga på väg till Göteborg

En sådan ökning ser vi även i år då antalet försök till inbrott och fullbordade ökar i södra och västra Göteborg under oktober månad jämfört med september, enligt statistik från polisen. Men trots ökningen är den till viss del positiv för antalet brott och försök till brott når inte upp till det förväntade antalet.

– Vi har haft ett väldigt fördelaktigt inbrottsår med låga frekvenser i vårat område och det ska vi var nöjda med för siffrorna är klart under de förväntade resultaten, säger Niklas Brehm vid polisen syd.

Läs även: Polisens råd: Töm brevlådan när du semestrar i sommar

Ser man till oktober fram till i tisdags, den 23, så har det inträffat 15 inbrott i södra Göteborg medan snittet från de senaste tre åren ligger på drygt 40 inbrott från september till oktober.

– Men det här betyder inte att man kan sluta bry sig om sitt område och sluta grannsamverka för det som är signifikativt för de här siffrorna är att 14 av dessa 15 är utförda i områden där man inte grannsamverkar, avslutar Niklas Brehm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Bandet som kommit ut på andra sidan med nytt album

Nyheter Aguson & Stormen har lyckats göra ny musik tack vare Google Manager Med bo- och jobbpålarna nedslagna på olika platser i Sverige har Aguson & Stormen svårt att få verksamheten att gå ihop. Men de fyra killarna lyckas och är aktuella med nya albumet "Ut på andra...måndag 19/11 13:19

Göteborgarnas fulspolningar: ”Ser ungefär ut som en kebabrulle”

Nyheter ”Toaletten är ingen papperskorg” Varje dag spolas över 2200 kilo skräp ner i toaletterna i Göteborgsregionen. En av de största bovarna är våtservetter.måndag 19/11 11:18

Dagens namn – 19 november

Nyheter FILM Det tidigaste belägget för ett av dagens namn i Sverige är från 1200-talet.måndag 19/11 10:30

Kullavikselever knep segrar i internationell robottävling

Nyheter Årskurs åtta från Kullaviks montessoriskola tog hem tre deltävlingar i First Lego League på Chalmers. "Det var både nervöst, roligt och spännande att följa eleverna", säger läraren Cecilia Sjölin.lördag 17/11 12:00

Seriestöld på Frölunda Torg – sex butiker utsatta

Nyheter Hade preparerade väskor I veckan genomfördes en kupp mot flera butiker inne på Frölunda torg. Tjuvarna hann stjäla varor för 4 000 kronor innan de kunde stoppas av väktare.fredag 16/11 15:17

Vi är GBG

    Vi är GBG