Avslutad insats. Räddningstjänsten stöttade upp det trasiga innertaket i P-huset i Angered centrum. Foto: Räddningstjänsten Göteborg

Lugnande beskedet: Ingen rasrisk i Angered centrum

Ett larm om rasrisk i ett P-hus i Angered centrum fick räddningstjänsten att genomföra en stor insats under tisdagskvällen. I efterhand konstaterades att det det bara handlade om skruvar som lossnat i ett antal innertaksplattor.

  • Publicerad 14:02, 16 maj 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Personal från två brandstationer samt ledningspersonal, polis, ambulans och representanter från stadsdelen kallades till Angered centrum under tisdagskvällen.

Anledningen var ett larm om rasrisk i P-garaget under gallerian. Besökare kom inte åt sina parkerade bilar och många åskådare samlades utanför.

"Var inte så dramatiskt"

Enligt första uppgifter i media ska det ha handlat om skador på ett bärande fundament, något som i efterhand helt tillbakavisas av både räddningstjänsten och fastighetsägaren.

– Vi fick in ett larm om rasrisk i ett hus och därför blev det ett stort pådrag med mycket resurser, med det var inte så dramatiskt. Man stöttade upp innertaket och kontrollerade vad som hänt och det visade sig bara handla om innertakskonstruktionen, säger Matilda Gustavsson, insatschef Räddningstjänsten i Göteborg.

Avspärrningar kvar

Runt klockan 19 på tisdagskvällen avslutade Räddningstjänsten insatsen och lämnade över till fastighetsägaren. P-huset öppnade då åter för besökare som kunde hämta ut sina bilar, men under onsdagsförmiddagen var fortfarande en del avspärrad.

Fastighetsägaren Fastighets AB Balder ska nu utreda vad som hänt och reparera skadorna.

– Det vi kan konstatera så här långt är att det handlar om skruvar som släppt från några av de ljudabsorberande plattorna i innertaket. Det är inget med någon bäring, så det finns ingen anledning till oro. Vi ska nu se till att åtgärda skadorna, säger Kevin Holgersson, förvaltare på Balder.

Olycklig överdrift

Han tycker det var olyckligt att det spreds felaktiga uppgifter i flera medier innan man kunde konstatera vad som faktiskt hänt.

– Det är lite typiskt att man går på så hårt så fort det händer något här i Angered. Det här är ett bra ställe och det är synd att det ska skrivas ner så fort chansen ges.

LÄS MER: Angered centrum – tuff uppgift för ny förvaltare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG