Räddat. 1,7 miljoner kronor överförs från arenautredningen till Bergums fritidslantgård. Foto: Lina Isaksson (arkivbild)

Lyckobeskedet: Bergums lantgård blir kvar

Plötsligt ser framtiden ljus ut för Bergums fritidslantgård. Demokraterna röstade för de rödgrönrosas förslag om att överföra pengar från arenautredningen till lantgården.

  • Publicerad 13:49, 5 feb 2020

Beslutet togs under kommunstyrelsen sammanträde under tisdagen och innebär att 1,7 miljoner kronor överförs från den pausade arenautredningen till Angereds stadsdelsnämnd.

Förslaget: Så kan Bergums fritidslantgård räddas

– Det var viktigt att det blev ett snabbt beslut om att verksamheten blir kvar. Nu får de anställda och deltagarna i den dagliga verksamheten arbetsro, säger Karin Pleijel (MP), kommunalråd i opposition i ett pressmeddelande. 

Bergums fritidslantgård kommer att leva vidare genom att djuren och besöksverksamheten överföras till en förening. Samtidigt kommer den dagliga verksamheten även i fortsättningen kunna inriktas mot skötsel av gårdens djur.  

– Det är bra att driften överförs till en förening. Föreningen kommer kunna söka bidrag från kommunen och på så sätt säkra verksamhetens framtid , säger Grith Fjeldmose (V), kommunalråd i opposition.

– Alliansen valde i sin budget att underfinansiera verksamheten, det har vi nu rättat till, säger Grith Fjeldmose (V), kommunalråd i opposition.

Larmet: "Personalen har munkavle"

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

"100 procent passion och lokalt engagemang"

Chefredaktören. Trots coronakrisen fortsätter vi att leverera högkvalitativ lokal journalistik hem till dig varje vecka. Även om tidningen inte är lika lokallokal som du är van vid.fredag 10/4 10:50

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57