Räddat. 1,7 miljoner kronor överförs från arenautredningen till Bergums fritidslantgård. Foto: Lina Isaksson (arkivbild)

Lyckobeskedet: Bergums lantgård blir kvar

Plötsligt ser framtiden ljus ut för Bergums fritidslantgård. Demokraterna röstade för de rödgrönrosas förslag om att överföra pengar från arenautredningen till lantgården.

  • Publicerad 13:49, 5 feb 2020

Beslutet togs under kommunstyrelsen sammanträde under tisdagen och innebär att 1,7 miljoner kronor överförs från den pausade arenautredningen till Angereds stadsdelsnämnd.

Förslaget: Så kan Bergums fritidslantgård räddas

– Det var viktigt att det blev ett snabbt beslut om att verksamheten blir kvar. Nu får de anställda och deltagarna i den dagliga verksamheten arbetsro, säger Karin Pleijel (MP), kommunalråd i opposition i ett pressmeddelande. 

Bergums fritidslantgård kommer att leva vidare genom att djuren och besöksverksamheten överföras till en förening. Samtidigt kommer den dagliga verksamheten även i fortsättningen kunna inriktas mot skötsel av gårdens djur.  

– Det är bra att driften överförs till en förening. Föreningen kommer kunna söka bidrag från kommunen och på så sätt säkra verksamhetens framtid , säger Grith Fjeldmose (V), kommunalråd i opposition.

– Alliansen valde i sin budget att underfinansiera verksamheten, det har vi nu rättat till, säger Grith Fjeldmose (V), kommunalråd i opposition.

Larmet: "Personalen har munkavle"

Göteborgsnöje

Clandestinofestivalen blir av – men senare i år

Nöje Flyttas fram Clandestinofestival flyttar – men bara några månader och förlänger in i hösten.torsdag 10/6 15:44

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00