Räddat. 1,7 miljoner kronor överförs från arenautredningen till Bergums fritidslantgård. Foto: Lina Isaksson (arkivbild)

Lyckobeskedet: Bergums lantgård blir kvar

Plötsligt ser framtiden ljus ut för Bergums fritidslantgård. Demokraterna röstade för de rödgrönrosas förslag om att överföra pengar från arenautredningen till lantgården.

  • Publicerad 13:49, 5 feb 2020

Beslutet togs under kommunstyrelsen sammanträde under tisdagen och innebär att 1,7 miljoner kronor överförs från den pausade arenautredningen till Angereds stadsdelsnämnd.

Förslaget: Så kan Bergums fritidslantgård räddas

– Det var viktigt att det blev ett snabbt beslut om att verksamheten blir kvar. Nu får de anställda och deltagarna i den dagliga verksamheten arbetsro, säger Karin Pleijel (MP), kommunalråd i opposition i ett pressmeddelande. 

Bergums fritidslantgård kommer att leva vidare genom att djuren och besöksverksamheten överföras till en förening. Samtidigt kommer den dagliga verksamheten även i fortsättningen kunna inriktas mot skötsel av gårdens djur.  

– Det är bra att driften överförs till en förening. Föreningen kommer kunna söka bidrag från kommunen och på så sätt säkra verksamhetens framtid , säger Grith Fjeldmose (V), kommunalråd i opposition.

– Alliansen valde i sin budget att underfinansiera verksamheten, det har vi nu rättat till, säger Grith Fjeldmose (V), kommunalråd i opposition.

Larmet: "Personalen har munkavle"

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57