Svenskan Lykke Li är det första stora namnet klart för 2018-års Way out West. Foto: Promo

Lykke Li klar för Way Out West

Hyllade festivalen Way out West kommer åter till Slottsskogen i augusti. Nu är också de första artisterna klara med svenska Lykke Li som största namn.

  • Publicerad 12:45, 6 dec 2017

Way out West har sedan starten 2007 blivit allt mer hyllad, inte bara i Sverige utan också internationellt.

Men trots framgångar både publikt och kritikermässigt var det aldrig helt säkert att arrangörerna skulle fortsätta efter de första tio åren.

Nu har det dock blivit fortsatt satsning och boknings- och arrangörsbolaget tar sikte mot en ny sommar i Slottsskogen för Way out West och Göteborgs klubbscen med Stay out West, där de mindre akterna ska spela.

2018-årsfestival hålls mellan den 9 och 11 augusti. Redan nu är de första namnen klara och där är det svenska musikerfenomenet Lykke Li som är det största namnet. Lykke Li gör på Way out West sin enda spelning i Sverige 2018.

Amerikanska hiphopkollektivet Brockhampton, rapparen Noname från Chicago, Guernseyfödde dj:n Mura Masa och Brooklynbandet Grizzley Bear är också klara för festivalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG