Madam. Lisbeth Johansson är Madam Flod i nyskrivna "Madam Flod – återkomsten". Foto: Kai Martin

Madam Flod ger kärleksråd i nyskriven pjäs

Lisbeth Johansson har gjort succé som Moa Martinson. Nu gör hon det igen som Madam Flod. Den nyskrivna pjäsen fick en succéstart på Stadsteatern i våras. Nu åker den på turné.

  • Publicerad 17:30, 27 sep 2018

Göteborgsskådespelaren Lisbeth Johansson är flitig på scen, på film och i tv-serier. Just nu turnerar hon tillsammans med ständiga kollegan och musikern Carita Jonsson med inte mindre än tre uppsättningar.

– Ja, vi har "Moa om Moa Martinson", "Skrönor och skrän" och, förstås, "Madam Flod – återkomsten", säger hon.

Den senare är en uppsättning som i all hast fick premiär i maj på Stadsteaterns lunchteater. Pjäsen av Malin Lindroth var knappt färdig innan den fick repas in och sättas upp på scen.

– De vill ha den som ett slags pendang till "Hemsöborna", som ju gick där i våras, säger Lisbeth Johansson.

– Jag hade jobb i Borås då och fick snabbrepa för att hinna.

Nu har den fått vila under sommaren och åker nu på turné. I slutet av september gästar Lisbeth Johansson och Carita Jonsson Teater Uno för tre kvällar.

– Vi hade diskuterat med regissören Josefine Andersson om en ny pjäs. Hon föreslog Strindberg, men jag var tveksam. Så vaknade jag en morgon med Madam Flod i huvudet. Vi pratade med Malin Lindroth, som skrev pjäsen om kärleken som vår tids religion. Där Madam Flod kommer tillbaka i en seans och ger goda råd. Även Strindberg dyker upp.

Lisbeth Johansson

Är: Skådespelare, född i Göteborg, bor i Haga.

Aktuell: Med rollen som Madam Flod i Malin Lindroths pjäs "Madam Flod – återkomsten", som hade premiär i våras och nu turnerar i Västra Götalandsregionen.

Gästar: Teater Uno i Göteborg 28, 29 och 30 september.

Tv- och film i urval: Gynekologen i Askim, Molanders, Saltön, Springfloden, Sommaren med Göran, Rena rama Rolf, Svenska hjärtan med flera.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG