Madam. Lisbeth Johansson är Madam Flod i nyskrivna "Madam Flod – återkomsten". Foto: Kai Martin

Madam Flod ger kärleksråd i nyskriven pjäs

Lisbeth Johansson har gjort succé som Moa Martinson. Nu gör hon det igen som Madam Flod. Den nyskrivna pjäsen fick en succéstart på Stadsteatern i våras. Nu åker den på turné.

  • Publicerad 17:30, 27 sep 2018

Göteborgsskådespelaren Lisbeth Johansson är flitig på scen, på film och i tv-serier. Just nu turnerar hon tillsammans med ständiga kollegan och musikern Carita Jonsson med inte mindre än tre uppsättningar.

– Ja, vi har "Moa om Moa Martinson", "Skrönor och skrän" och, förstås, "Madam Flod – återkomsten", säger hon.

Den senare är en uppsättning som i all hast fick premiär i maj på Stadsteaterns lunchteater. Pjäsen av Malin Lindroth var knappt färdig innan den fick repas in och sättas upp på scen.

– De vill ha den som ett slags pendang till "Hemsöborna", som ju gick där i våras, säger Lisbeth Johansson.

– Jag hade jobb i Borås då och fick snabbrepa för att hinna.

Nu har den fått vila under sommaren och åker nu på turné. I slutet av september gästar Lisbeth Johansson och Carita Jonsson Teater Uno för tre kvällar.

– Vi hade diskuterat med regissören Josefine Andersson om en ny pjäs. Hon föreslog Strindberg, men jag var tveksam. Så vaknade jag en morgon med Madam Flod i huvudet. Vi pratade med Malin Lindroth, som skrev pjäsen om kärleken som vår tids religion. Där Madam Flod kommer tillbaka i en seans och ger goda råd. Även Strindberg dyker upp.

Lisbeth Johansson

Är: Skådespelare, född i Göteborg, bor i Haga.

Aktuell: Med rollen som Madam Flod i Malin Lindroths pjäs "Madam Flod – återkomsten", som hade premiär i våras och nu turnerar i Västra Götalandsregionen.

Gästar: Teater Uno i Göteborg 28, 29 och 30 september.

Tv- och film i urval: Gynekologen i Askim, Molanders, Saltön, Springfloden, Sommaren med Göran, Rena rama Rolf, Svenska hjärtan med flera.

Vi är GBG

    Vi är GBG