Åter på scen. Maia Hirasawa kommer till Göteborg. Foto: Kai Martin

Maia Hirasawa åter på scen i Göteborg

Tolv år som soloartist sätter sina spår. Som när hon ska välja låtar till sin nya turné. – Åh, det är jättesvårt, säger Maia Hirasawa.

  • Publicerad 18:06, 29 mar 2019

Maia Hirasawa har redan kickat igång sin turné. Men när hon skulle välja låtar till spelningarna tog hon hjälp av sina fans.

– Jag har ställt frågan på mina Facebook- och Instagramsidor. Men sedan är det ju roligt att spela låtarna från min EP från i november. Samtidigt försöker jag hitta tillbaka till äldre låtar, kanske någon som inte är släppt eller från Japan som ingen har hört här.

Jo, hon har svårt att välja när hon ska plocka russinen ur kakan. Men det är samtidigt ett kärt nöje.

– Det är ju beviset på att jag har jobbat hårt, säger hon.

När hon gjorde EP:n "Det är som det är" vågade hon sig på ett nytt sätt att arbeta. Allt tog en annan riktning än hon kanske hade bestämt. Som att bakom tre av fem låtar ligger Göteborgsbaserade producentteamet Tåfab.

– Jag ville inte producera själv, så jag skickade en "dålig" låt till dem, som blev bra. Då körde vi på det och jag gillar det, säger hon om det mer elektroniska sound som blev resultatet.

– Tanken var ju egentligen att jag skulle göra en helt akustisk skiva.

Men om det låter elektroniskt på skivan blir det inte så på scen. Där väljer Maia Hirasawa att jobba som trio med keyboardisten Ida Lindberg och trummisen Joakim Wallin.

– Det har varit en utmaning där vi försökt hitta olika lösningar, för vi kör utan backtracks. Men jag gillar att spela live, för det händer så mycket i min kropp.

Maia Hirasawa

Är: Svensk kompositiör, sångerska och musiker, 38 år, boende i Stockholm. Startade sin solokarriär 2007 efter att bland annat spelat med Hello Saferide. Utbildad i Göteborg på Musikhögskolan, en tid som bland annat gav låten "Gothenburg" på debutalbumet, en låt som nu fått svensk text.

Aktuell: Med spelningen på Stora Teatern 30 mars och EP:n "Det är som det är" från i höstas.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG