Majorna i Victor Dolhstens hjärta

Han har teatern i blodet. Men också stadsdelen Majorna. I vår kommer uppsättningen "Farväl Majorna" – om kärlek och drömmar – med Victor Dohlsten i fokus. 2019 medverkar han i en tv-serie där han spelar mot Orlando Bloom och Cara Delevingne.

  • Publicerad 15:00, 9 dec 2017

– "Farväl Majorna" är en musikalisk föreställning där vi reser tillbaka till 1887. Man får följa 21-årige Karl-Johan, med ett alldeles för stort hjärta och vars drömmar folk skrattar åt, på hans äventyr i Majorna. Vi kommer vara tillbaka på alla bortglömda, men vackra platser i Majorna som inte finns kvar längre. Vi kommer lära känna Majornalegender som det fortfarande talas om.

Varför just teater och musik i den här föreställningen?

– Jag är skådespelare och John är musiker. Vi fick en idé om att göra något tillsammans, vilket gjorde att vi hade ett manus och fem låtar klara redan efter en månad. Det är tio nyskrivna låtar i föreställningen som John har skrivit, som lyfter hela föreställningen.

Du pluggar till skådespelare i Prag, har distansen till Göteborg hjälpt dig i processen?

Absolut, det har gjort mig större på flera plan. Att komma bort ett tag har gjort att jag fått någon slags fin hemlängtan, vilket delar av pjäsen också handlar om.

Varför hamnade du på en utbildning där?

Jag sökte en skådespelarutbildning och kom in. Jag studerar mitt sista år, men jag har svårt att hinna med! Just nu spelar jag in en tv-serie med bland andra Orlando Bloom och Cara Delevingne som kommer 2019.Sedan jag kom hit har jag även fått jobba med Ron Howard och Geoffrey Rush i tv-serien "Genius", vilket var en fantastisk erfarenhet. Jag får jobba och studera med det jag älskar.

Du har ju en karriär som fotbollsspelare i IF Väster, men har du lagt fotbollsskorna på hyllan nu?

Det var en rolig del av mitt liv. Men nu är det bara skådespel i mitt fokus.

Hur ser planen ut för "Farväl Majorna"?

– Just nu har vi tre föreställningar inbokade i april. Blir intresset större kommer vi göra fler. Som det ser ut nu ökar det för varje dag, vilket känns jättekul så klart.

Vad är det som är så speciellt med Majorna?

– Majorna är och har alltid varit rebelleliskt. Man går sin egen väg. Trots att Majorna numera har dyra lägenheter och är hippt så får alla plats.

Din bror John hjälper till med musiken, din far Ulf med regin. Men vad hände med resten av familjen? Får inte de hjälpa till?

Haha, alla har sitt och just nu blev det vi tre, men de andra kan säkert hänga på i framtiden. Vi står varandra nära i familjen och har alltid stöttat varandra.

Med tanke på din fars karriär som skådespelare och regissör, var det ett helt givet val att slå in på hans bana?

– Det har funnits där sedan jag var liten. Då var jag med min pappa på både Backa Teater och Lisebergsteatern nästan varje föreställning på helgerna. Det jag minns mest var att de jämt skrattade bakom scenen och att de hade så kul tillsammans. Så mitt val kom nog inte som någon chock för någon. Att jobba på Lisebergsteatern igen, där jag spenderat så mycket tid som barn hade varit kul att göra. Det får bli mitt nästa mål.

Farväl Majorna

Av och med: Victor och John Dohlsten med pappa Ulf Dohsten som regissör. Bandet En Svensk Tiger kommer spela.

Premiär: 6 april på Aftonstjärnan, därefter spelas föreställningen 7 och 8 april. Vid intresse fler gånger.

Victor Dohlsten är 27 år, studerar sista året som skådespelare i Prag där han också har ingått vid Prague Shakespeare Company vid flera tillfällen.

Aktuell: Med "Farväl Majorna" i vår. Just nu repeterar han "A midsummer night's dream", som regisseras av den världsberömda regissören Lisa Wolpe. 2019 medverkar han i en ny tv-serie där han spelar mot bland andra Orlando Bloom och Cara Delevingne Han har under året jobbat med Ron Howard och Geoffrey Rush i tv-serien "Genius",

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG