SÅLD. Maria Lundgren Höij, mäklare på Fastighetsbyrån har sålt en av de dyraste villorna på Hisingen 2018. Foto: Fastighetsbyrån

Mäklaren: Dyraste villorna i Torslanda opåverkade av bostadstrenden

En lugnare bostadsmarknad och nya amorteringskrav påverkar inte de dyraste villapriserna i Torslanda. Det menar mäklaren som har sålt ett av de dyraste husen på hela Hisingen.

  • Publicerad 09:00, 3 mar 2019

Kombinationen havsutsikt och karriärmöjligheter på Volvo gör att just Torslanda sticker ut och toppar listan med de dyraste villaförsäljningarna på Hisingen.

– Torslanda är fantastiskt vacker stadsdel som kantas av havet och den norra skärgården. Det finns många fina lägen med närhet till vattnet och flera trevliga badplatser och en del fastigheter har vacker havsutsikt. Dessutom finns Volvo här i Torslanda som går bra. Flertalet av våra köpare har eller har fått anställning på Volvo och det är ofta vi har kunder från utlandet tack vare Volvo, säger Maria Lundgren Höij, mäklare och delägare på Fastighetsbyrån som sålt en av de dyraste villorna på Hisingen.

Lättare att säja dyra objekt

Det är även anledningen till att priserna på de mest exklusiva villorna i Torslanda inte är särskilt känsliga för förändringar på bostadsmarknaden. Amorteringskravet som infördes under 2018 har inte märkbart påverkat priserna i toppklassen anser mäklarfirmorna.

– Jag sålde samma exklusiva bostad två gånger inom loppet av ett år och båda affärerna flöt på smidigt. Generellt sett har marknaden gått ner och det har varit en uppförsbacke för många kunder i och med införandet av amorteringskraven. Dock har jag inte känt av dippen lika mycket på de dyrare och mer exklusiva objekten som på vanliga villor och radhus.

Gammal havskoloni

Närheten till vattnet har alltid lockat folk till området. Redan år 1924 anlades Torslanda Havsbadskoloni på Skeppstadsholmen med 123 kolonilotten och var då den första havskolonin i hela Skandinavien. I dag värderas ett havsnära boende högt på ön och inget tyder på att det kommer att förändras.

Maria Lundgren Höij har även sålt de dyraste kolonistugorna belägna i havsbadskolonin under både 2017 och 2018. Intresset för stugorna, som i detta området ligger på arrenderad mark, har varit väldigt stort trots att det inte går att belåna dessa stugor och att bosättningen i nuläget är begränsad till sommarhalvåret.

– Jag tror inte på någon jätteuppgång eller nedgång på marknaden generellt den närmsta tiden. Jag förutspår att priserna här i Torslanda kommer stabiliseras i ett lugnt tempo i och med att ränteläget troligtvis inte förändras just nu med anledning av att svenska kronan blivit svagare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG