Christer Svärdegård, mäklare, Fastighetsbyrån som sålde en av de dyraste villorna i Askim. Foto: Emmy Jonsson

Mäklaren: Villor vid havet går aldrig ur tiden

Att bo vid havet är en stor faktor till att en villa går upp i pris. Men villorna i Hovås erbjuder ännu variabel som bidrar till att de är bland de dyraste i Göteborg – nämligen att de både har närheten till havet och Göteborgs innerstad.

  • Publicerad 09:00, 3 mar 2019

Det är få förunnat att få både bo intill havet och nära innerstaden. Speciellt när det gäller stora, arkitektritade villor. Det är därför inte särskilt konstigt att villorna i Hovås räknas till bland de dyraste i Göteborg.

– Det är rogivande att få bo intill havet nära till bad och båtliv och bekvämt att samtidigt få bo nära innerstaden. Många av mina kunder som köper dessa villor har egen båt. Det bidrar också till attraktiviteten hos villorna, säger Christer Svärdegård, fastighetsmäklare på fastighetsbyrån.

Hovås havsnära villor har varit bland de finaste under en lång tid.

– Det har alltid varit så populärt i Hovås, för tre år sen sålde jag en villa på samma gata för 30 miljoner. Det är den dyraste villa jag sålt, säger Christer Svärdegård.

Det är just det attraktiva läget som går som en gemensam skallgång för alla de dyraste villorna i Göteborg. En trend som inte ser ut att vackla någon gång snart.

– Bra lägen kommer aldrig gå ur tiden. De rörs inte av de nedgående priserna i samma utsträckning.

Utöver att villorna utmärker sig i sina unika lägen utmärker sig också kunderna.

– Det är såklart inte lika många kunder som har råd, men de som har det är inte särskilt priskänsliga. De behöver vanligtvis inte ta mycket lån inför sitt köp vilket gör att de inte påverkas lika mycket av amorteringarna, säger Christer Svärdegård.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG