Malin Carla släpper EP med hisingslåt

Med "Brinner" EP-debuterar Malin Carla. Låtar som "Hisingen" skvallrar om varifrån hon kommer och bor. Som Kville – en bra plats på jorden.

  • Publicerad 15:00, 3 jul 2022

Hon är uppvuxen med hårdrock. Sjöng i ett metalband som 13-åring. Men då Malin Carla nu skivdebuterar är det med helt andra tongångar.

– Jag tänkte rock. Det blev inte så, säger hon om sin poporienterade musik, som resulterat i EP:n "Brinner".

– Jag har skrivit musik sedan jag var 18 år. Mycket då jag gick på folkhögskolan. Men när jag började plugga till socionom trappade jag ned det kreativa.

Resan från utbildningen i Jönköping tog sig en sväng om Stockholm för jobb innan hon kom åter till hemstaden Göteborg. Där har det nu blivit både lägenhet, jobb och platta.

– Jag är på en bra plats i livet just nu, säger hon.

Svårt att skriva...? Nej, det ligger inte för Malin Carla.

– Nej, jag tycker inte det. Jag tycker det är kul med texter, men hittar nog melodierna först.

Inspirationen kan vara allt från egenupplevt till händelser från omgivningen.

– Som SMS, som kan vara som noveller när de kommer på kvällskvisten.

Hon erkänner att producerandet inte riktigt ligger för henne och välsignar därför samarbetet med producenten Otto Nilsson.

– Det är coolt med Otto och jag kan alltid skicka låtskisser till honom, säger Malin Carla om det fruktsamma samarbetet.

På "Brinner" finns låten "Hisingen", som avslutat EP:n.

– Jag skrev den innan jobbet. Jag behövde en låt som knöt ihop plattan, som jag annars var trygg med.

Malin Carla

Är: 31. Heter egentligen Malin Hallengren. Utbildad socionom, som jobbar som fältassistent. Musiker, låtskrivare och sångare. Läste musik på Hulebäcksgymnasiet. Pluggat musikproduktion på Music Collage, Angereds folkhögskola.

Bor: I Kville. Uppvuxen i Tuve.

Aktuell: Med EP:n "Brinner", som kom 17 juni, som föregåtts av singeln "Ibland kommer smsen".

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47