Malin gick in i väggen – och vidare till ett nytt liv

Efter att ha frågat omkring 100 kvinnor mitt i karriären vad de vill med sin träning släpper nu hälsokreatören Matilda Lundskog sin andra hälsobok Glad fri stark.

  • Publicerad 14:00, 4 feb 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det är många som kan känna igen sig i orden soffpotatis och prestationsprinsessa, vilka båda förekommer i Malin Lundskogs nya bok. Glad fri stark bygger till stor del på intervjuer med omkring 100 kvinnor om vad som frustrerade dem när det kom till hälsa.

– Det som de flesta påtalade var att de ville bli gladare, att de kände sig fastlåsta, och att de ville blir starkare, därav titeln Glad fri stark.

Läs även: Hon gillar när föräldraskapet är tungt

För att nå fram till de tre egenskaperna tar Malin hjälp av fem formler, the magic five, svettas och flåsa, äta, vila, umgås och fira.

– Jag tror inte på listor som säger gör så här så funkar det. Alla är vi olika och behöver unika lösningar för att upp nå våra hälsomål.

Vägen till hälsokreatör

Det är den andra hälsoboken som Malin författar men resan fram till dem och hennes nuvarande yrke som hälsokreatör har varit lång och den började då hon för cirka 14 år sedan gick in i väggen.

– Jag var prestationsprinsessan. Jag jämförde mig hela tiden med exempelvis chefen på jobbet med karriären jag ville ha, kompisen som hade det så fint hemma och min mamma som alltid hade bakat, syltat och saftat. Jag ville ha allt det men till slut skulle jag inse att inte funkar att försöka vara allas bra sidor, berättar Malin.

Läs även: Trygg traillöpning för tjejer – succé som växer

Då livet vände

Och med skyhöga krav på sig själv plus en arbetsplats med kollegor som fryste ut henne blev det till slut för mycket och Malin fick 2003 diagnosen utmattningsdepression.

– Jag gick in i väggen och det här var innan man hade hört så mycket om folk som blev sjuka av sin stress. Jag tog mig inte upp ur sängen, jag bara grät och viste inte vad jag skulle ta mig till. Från att ha varit aktiv och tränat till att inte orka något – jag blev en helt annan person.

Utmattningsdepressionen vänd upp och ned på hennes liv, Malin fick börja prioritera om i sin vardag och nästan helt lämna över alla vardagsbestyr till sin man för att kunna komma tillbaka.

– Jag beslutade att inte gå tillbaka till min tidigare arbetsplats utan började arbetsträna. Min kompis föreslog att jag kanske borde hålla på med träning efter som jag alltid ägnat mig åt det på fritiden. Så hon skjutsad mig till det lokala gymmet och jag frågade rakt upp och ned om jag fick arbetsträna hos dem och så blev det.

Ångrar inget

När Malin i dag ser tillbaka på tiden hon var sjuk ångrar hon det inte då förändringen som utbrändheten förde med sig fick hennes liv att byta riktning.

– Hade jag inte gått in i väggen så hade jag nog blivit kvar på samma ställe i livet och bara blivit bitter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Förslaget: Nya lokaler till Trollängsskolan

Nyheter Flera skolor och förskolor i Göteborgs stadsdelar närmar sig sin så kallade tekniska livslängd. Så även Trollängsskolan. Nu föreslår fastighetsnämnden att skolans lokaler ska ersättas.söndag 27/5 16:15

Guide: Bästa tipsen till mors dag

Nyheter Så här kan du uppvakta mamma "Mor, lilla mor, vem är väl som du." På söndag är det mors dag och det ska såklart firas. Här har vi samlat bästa tipsen för dig som behöver lite inspiration.söndag 27/5 9:15

"Stor risk att S förlorar makten"

Nyheter Statsvetare Folke Johansson om S De betraktas som ansvariga för allt som varit problematiskt. Och de kan inte skylla ifrån sig. Det menar statsvetaren Folke Johansson, som tvivlar på att Socialdemokraterna kommer att få förtroende...lördag 26/5 11:20

Traditionell rock och glittrande elegans när Soffan väljer musiken

Nyheter Kan skivsamlingen avslöja hur vi röstar? Kanske, kanske inte. Inför valet kommer Göteborg Direkt att samla de lokala partitopparnas favoritmusik i en playlist. Här är låtarna som får Socialdemokraten...lördag 26/5 6:40

Göteborg halkar efter i bostadsbyggandet

Nyheter Få lägenheter och nästan bara bostadsrätter Bara hälften av det antal bostäder som behövdes byggas förra året blev färdigställd, enligt en rapport från Hyresgästföreningen. Dessutom var mindre än 20 procent av de färdigställda bostäderna...fredag 25/5 16:40

Trendbrott: Brottsligheten minskar kraftigt i Bergsjön

Nyheter Narkotikabrott, skadegörelse och våldsbrotten har minskat Bergsjön har länge haft problem med brottslighet. Nu ser trenden ut att vända tack vare samverkan mellan polis och flera aktörer. "Det finns ingen enskild insats som kan ge resultat. Fler måste...fredag 25/5 16:07

Mässa med massa musik

Nyheter Finstämt när gitarren står i centrum på Hisingen Runt 4000 personer väntas dyka upp när Nordens största gitarrmässa, Fuzz Guitar Show, arrangeras i Eriksbergshallen nu i helgen. Projektledaren Ulf Zackrisson ser fram emot mässan: "Det är en stark...fredag 25/5 15:40

Vi är GBG

    Vi är GBG