Genre, Genrebild, Polis, Brandkår, Ambulans, SOS, Larm, Brand, Olycka, Mord, Akut, Sjukhus, Sjukdom, Storstockholms brandförsvar, AISAB, Snuten, Aina, Räddningsledning, 112 Foto: Direktpress

Man avled i spårvagnsolycka

Den man som under torsdagen blev påkörd av en spårvagn vid Väderilsgatan har avlidit av sina skador. Det rapporterar polisen på sin hemsida.

  • Publicerad 09:24, 27 aug 2021

Det var vid klockan 16.25 under torsdagseftermiddagen som polis, räddningstjänst och ambulans larmades om en allvarlig spårvagnsolycka vid hållplats Väderilsgatan.

En man hade av okänd anledning blivit påkörd och klämts fast under en spårvagn. Göteborgs spårvägar skriver på sin hemsida att mannen ramlat ner mellan vagnarna på en äldre spårvagnsmodell och klämts fast under den bakre vagnen.

Olyckshändelsen föranledde en stor räddningsinsats och räddningspersonal jobbade med att få loss mannen.

Polisen meddelar på sin hemsida att mannen har avlidit av de skador han fick vid olyckan. Mannens anhöriga har underrättats om dödsfallet skriver polisen på sin hemsida.

Efter händelsen inleddes polisen en utredning om händelsen. Brottsrubriceringen i nuläget är grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Spårvagnen har tagits i beslag för att polisen ska kunna göra en teknisk undersökning. Även Göteborgs spårvägar kommer att utreda olyckan.

Vi är GBG