högsbo. Mordet skedde på Sikelgatan, där en man hittades död i sin lägenhet 9 mars. Foto: Göteborg Direkt

Man begärd häktad för Högsbomordet

En man har begärts häktad för mordet på en man i 30-årsåldern i Högsbo den 8 mars i år. Den misstänkte mannen har enligt polisen anknytning till området.

  • Publicerad 12:17, 11 jun 2018

Den misstänkte mannen, som också han är i 30-årsåldern, anhölls i lördags. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord. Under måndagen begärdes han häktad.

Enligt polisen har han anknytning till området och misstankarna grundar sig i teknisk bevisning från brottsplatsen.

Mannen är även misstänkt för narkotikabrott och sedan tidigare är han dömd för våldsbrott. Det finns ingen känd koppling mellan mannen och offret.

Utredningen har kommit fram till att mordet inträffade runt midnatt mellan 7 och 8 mars. Det var då oklart hur gärningsmannen hade tagit sig in i lägenheten eftersom det varken fanns brytmärken på lägenhetsdörren eller entrédörren

I morgon kommer det hållas häktningsförhandling i Göteborgs tingsrätt. Den misstänkte mannen förnekar brott och han är i nuläget inte misstänkt för mordförsöket i Högsbo i december.

– Han är inte misstänkt för det utan den utredningen fortsätter som tidigare, säger åklagaren Håkan Johansson. I övrigt vill varken han eller polisens utredare Göran Sundström lämna några ytterligare upplysningar i fallet.

Tidigare rapportering:

Polisen om Högsbomördaren: "Tror han går och känner på dörrar"

Polisen: "Inget som pekar på att mördaren bor i Högsbo"

Polisens nya tes kring Högsbomordet

Polisen om mordet i Högsbo: "Fanns ingen känd hotbild"

Fler vill ha säkerhetsdörr efter mordet i Högsbo

Familjebostäders uppmaning efter Högsbomordet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG