OFARLIGT. Nationella bombskyddet åkte till en adress i Västra Frölunda efter larm om farligt föremål. Efter undersökning konstaterar polisen att objektet var ofarligt. Foto: Mostphots

Avspärrningar hävs efter polispådrag i Frölunda

Under natten skickades Nationella bombskyddet till Västra Frölunda efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Efter undersökning kan polisen konstatera att föremålet är ofarligt. En man har anhållits misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse, vapenbrott och grovt olaga hot.

  • Publicerad 08:49, 29 nov 2019

Det var vid 22-tiden i går kväll som polis larmas till en flerfamiljsbostad i Ängås i Västra Frölunda.

På plats upptäcks ett misstänkt farligt föremål. Platsen spärras av i avvaktan på Nationella bombskyddet.

I samband med händelsen grips en man i 35-årsåldern och anhålls av jouråklagare misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse samt grovt olaga hot och vapenbrott.

– De misstankarna riktas mot honom efter vittnesmål och fynd som polisen gjort på platsen, säger åklagare Bengt-Olof Berggren.

På morgonen meddelar polisen att efter undersökningar på platsen bedöms föremålet som ofarligt.

Avspärrningarna utomhus hävs, däremot är det fortfarande avspärrat inomhus. Under eftermiddagen hävde polis alla avspärrningar.

– Jag ringde precis och bad dem häva avspärrningarna vid lägenheten, säger Bengt-Olof Berggren.

Är mannen tidigare känd för polisen?

– Det kan jag inte säga. Vi kommer arbeta vidare under helgen med det här fallet och det är mycket svårt att säga var vi kommer landa i slut ändan.

Vi är GBG