Allt tyder på att den mördade mannen stötte på sin mördare av en slump. Foto: Kristian Risenfors

Man i 25-årsåldern häktad för mordet vid Odinsplatsen

Mordet på den 30-årige australiske mannen vid Odinsplatsen ser ut att kunna klaras upp. På morgonen häktades hans misstänkte baneman på den starkare misstankegraden.

  • Publicerad 11:37, 8 jan 2018

Det var strax före jul som den 30-årige mannen hittades blödande vid Odinsplatsen. Mannen fördes till sjukhus, men avled av sina skador. Länge stod utredningen och stampade i brist på vittnen, men i fredags greps en man misstänkt för inblandning. Samme man kunde idag häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han förnekar brott, men tingsrätten bedömde att bevisningen höll för att komma upp i den misstankegraden. Mer vill jag inte säga eftersom det råder förundersökningssekretess och om fler detlajer kommer ut kan det skada utredningen, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

Mannen har sedan tidigare varit i kontakt med rättssystemet för narkotikabrott och rån. Men att den nu häktade mannen och den mördade australiern kände varandra tror inte Niklas Högdén.

– Det mesta tyder på att offret befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle och att det rört sig om ett slumpmässigt sammanträffande.

Den mördade 30-årige mannen hade varit ute med kompisar och var på väg hem till Olskroken då dådet begicks.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG