Emma från Torslanda ska betygsätta snabbmat i sju veckor. Till hennes kompisars glädje får hon gärna bjuda andra på maten också. Foto: Privat/Mostphotos

"Man kan inte tröttna på kebab"

Det låter låter nästan för bra för att vara sant, men 17-åriga Emma Molander Augustsson lovar att det stämmer. I sommar består hennes arbete av att provsmaka och recensera snabbmat.

  • Publicerad 12:00, 13 jul 2017

Hundratals sökte och sju valdes ut. För tredje året i rad anlitar en känd snabbmatsleverantör ungdomar för att recensera deras tjänst i text, bild och film på Instagram.

För Torslandabon Emma Molander Augustsson är det andra gången gillt.

– Jag kanske gjorde bra ifrån mig sist? Jag gillar att skriva och formulera mig i text, och det gäller ju att skriva på ett roligt sätt så folk faktiskt läser. Och jag älskar att filma och så också, säger hon.

– Det känns knappt som ett jobb, säger hon med ett skratt. Mer som en rolig grej där pengarna är ett plus i kanten.

I uppdraget ingår totalt sju omgångar där Emma får beställa precis vad hon vill. I utbudet finns klassisk snabbmat som hamburgare och pizza men också exempelvis thaimat och sushi. Emma Molander Augustsson har dock en klar favorit.

– Kebabtallrik. Man kan aldrig tröttna på kebab.

Vad utgör en bra kebabtallrik?

– Det ska vara frasiga pommes, en väl tillagad kebab och mycket sås. Vilken? Mild kebabsås, säger Emma Molander Augustsson.

Att snabbmat har ett tveksamt rykte rent hälsomässigt bekymrar henne inte.

– Äh... Jag bryr mig inte så mycket, så länge maten är god, säger hon.

Sommarjobb är ofta en första fot in på arbetsmarknaden. Hur står sig detta på CV:t tror du?

– Hmm, ja du. Man över ju på att formulera sig i text och skriva på ett intresseväckande sätt. Jag tror också det är en fördel om man vill jobba med sociala medier i framtiden.

Den som vill kan följa Emmas framfart i snabbmatsdjungeln på Instagramkontot @emmaaugustssoon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG