Foto: Mostphotos

Man misshandlad och bortförd i Kortedala

Natten till måndag misshandlades och kidnappades en man i Kortedala. Polisen hittade bilen där mannen låg och två personer greps.

  • Publicerad 08:15, 7 okt 2019

Polisen larmades om händelsen klockan 02:20 natten till måndag. Misshandeln ska ha börjat i målsägandens lägenhet och sedan fortsatt utomhus.

– Då har ett vittne sett det hela och kan ge ganska bra uppgifter till oss, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

I närområdet hittar polisen flyktbilen med den misshandlade mannen liggandes i.

– Han var vaken och talbar men var sparkad och slagen i bröst och huvud så han fick föras med ambulans till sjukhus för vård, säger Peter Adlersson.

Efter en stunds spaning i området grips också två män misstänkta för grov misshandel och olaga frihetsberövande.

– Den ena är född 94, den andra har jag inte ålder på, säger Peter Adlersson.

Vet ni något om bakgrunden till det här?

– Vi får se vad utredningen visar, varför detta har skett. Det är inga personer som är helt okända av polisen. Men exakt vad det handlar om blir bara spekulationer från min sida, säger Peter Adlersson.

Under dagen ska polisen genomföra en teknisk undersökning av målsägandens lägenhet och de två gripna personerna ska förhöras.

– Vi får se om det kommer fram nya uppgifter. Det kan ju finnas fler inblandade också, säger Peter Adlersson.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57