Man skjuten till döds i Lövgärdet

En man i 30-årsåldern sköts imorse till döds i Lövgärdet. Många ska ha bevittnat händelsen och skolledningen på den närliggande Lövgärdesskolan sitter nu i krismöte.

  • Publicerad 10:38, 11 maj 2017

Det var vid 9-tiden imorse som polisen fick samtal om skottlossning på Vaniljgatan i Lövgärdet. När polisen kom till platsen påträffades en person död i en bil. Händelsen ska ha skett efter att två män jagat en tredje genom centrala Lövgärdet.

– Mannen ska ha jagats genom området och skjutits vid eller i bilen. Det finns ju butiker och skola i området så det är mycket vittnen som har sett delar av den här språngmarschen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen har nu helikopter i luften och hundpatrull på plats för att försöka hitta den bil som de två gärningsmännen försvann i. Troligen rör det sig om en metallicblå Renualt av mindre modell, sannolikt en Clio. Polisen tror att bilen är falskskyltad.

– Det var en mindre blå bil som kan ha en tejpad ruta och den körs av en tredje person. Den kan vara dumpad i området eller satt i brand, säger Christer Fuxborg.

Enligt Rasmus Rosander som arbetar med administration på skolan sitter ledningen under morgonen i krismöte. Barnen hålls inomhus och inga obehöriga släpps in i skolbyggnaden. Det planerade Lövgärdesloppet är inställt på grund av händelsen.

– Eleverna hålls inne i sina salar med sina mentorer. Nu försöker vi bara behålla lugnet och säkerheten, säger han.

Det vittne som GöteborgDirekt pratar med känner olust efter det inträffade.

– Klart man känner sig orolig. Vi är på väg att flytta härifrån, men det är inte så lätt att få en lägenhet.

Polisen har spärrat av platsen för att söka efter spår från gärningsmännen.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11