Man skjuten till döds i Lövgärdet

En man i 30-årsåldern sköts imorse till döds i Lövgärdet. Många ska ha bevittnat händelsen och skolledningen på den närliggande Lövgärdesskolan sitter nu i krismöte.

  • Publicerad 10:38, 11 maj 2017

Det var vid 9-tiden imorse som polisen fick samtal om skottlossning på Vaniljgatan i Lövgärdet. När polisen kom till platsen påträffades en person död i en bil. Händelsen ska ha skett efter att två män jagat en tredje genom centrala Lövgärdet.

– Mannen ska ha jagats genom området och skjutits vid eller i bilen. Det finns ju butiker och skola i området så det är mycket vittnen som har sett delar av den här språngmarschen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen har nu helikopter i luften och hundpatrull på plats för att försöka hitta den bil som de två gärningsmännen försvann i. Troligen rör det sig om en metallicblå Renualt av mindre modell, sannolikt en Clio. Polisen tror att bilen är falskskyltad.

– Det var en mindre blå bil som kan ha en tejpad ruta och den körs av en tredje person. Den kan vara dumpad i området eller satt i brand, säger Christer Fuxborg.

Enligt Rasmus Rosander som arbetar med administration på skolan sitter ledningen under morgonen i krismöte. Barnen hålls inomhus och inga obehöriga släpps in i skolbyggnaden. Det planerade Lövgärdesloppet är inställt på grund av händelsen.

– Eleverna hålls inne i sina salar med sina mentorer. Nu försöker vi bara behålla lugnet och säkerheten, säger han.

Det vittne som GöteborgDirekt pratar med känner olust efter det inträffade.

– Klart man känner sig orolig. Vi är på väg att flytta härifrån, men det är inte så lätt att få en lägenhet.

Polisen har spärrat av platsen för att söka efter spår från gärningsmännen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG