Rånarna lämnade platsen på en svart moped utan registreringsskyltar. Foto: Mostphotos

Man slogs ner och rånades av mopedister

Under torsdagskvällen rånades en man på Ånäsvägen av två personer. Gärningsmännen slog även ned mannen innan de körde därifrån på moped.

  • Publicerad 08:20, 14 sep 2018

Strax innan klockan 22 larmades polis och ambulans till Ånäsvägen där en man i 25-årsåldern hade blivit rånad och misshandlad. Två personer på en moped hade stannat och frågat om de kunde få en cigarett. I samband med det hade de slagit mannen med någon form av tillhygge, rånat honom och sedan kört där ifrån.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Flera patruller larmades till platsen och ungefär efter en kvart efter händelsen hittade de mannen.

– Han vår så himla rädd den här killen så han vågade knappt ge sig till känna. Han trodde att han skulle bli påhoppad igen så han hade sprungit in på en innergård och gömt sig, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Mannen blev bland annat av med sin klocka och något klädesplagg.

– Vi söker i området men på tio minuter på moped hinner man långt i den här stan. Vi larmar ut signalementet om två personer på en mörk moped utan registreringsnummer men ingen person är gripen, säger Christer Fuxborg.

Den misshandlade och rånade mannen blödde från huvudet och togs om hand om av ambulanspersonal. Men det är oklart hur pass allvarligt skadad han blev.

Det känns som det har varit många personrån den senaste tiden. Är det er bild också?

– Ja, det är vår bild också. Det inte heller kopplat till en specifik plats utan fördelat över stan. I det här fallet är det lite bryskare med tillhygge där man slår sitt offer. Annars är det ofta att de hotar med kniv eller säger att de har pistol. Då vågar man inte göra motstånd och blir passiv, säger Christer Fuxborg.

Vi är GBG