Annorlunda krydda. En levande silverfisk hittades i restaurangens salt. Foto: Miljöförvaltningen/Mostphotos

"Mängder med silverfiskar" på hamburgerhak i centrum

En hamburgerrestaurang i centrala Göteborg riskerar dryga böter. Trots tidigare varningar från livsmedelsinspektörer var köket smutsigt, mögligt och fullt av krälande silverfiskar.

  • Publicerad 14:00, 9 jul 2017

Under en av arbetsbänkarna i restaurangens kök hade någon tryckt in en filt. När miljöförvaltningens livsmedelsinspektörer drog ut den kröp "mängder" med silverfiskar runt inunder. De hittade också en levande silverfisk i kökets behållare med salt. Dessutom flög det runt flugor i köket.

Restaurangen hade också ett kylskåp där man förvarande oövertäckt mat. Kanske inte så anmärkningsvärt i sig, om det inte vore för att fläkten i taket på kylen beskrivs som "väldigt smutsig" och full av svartmögel.

Gluten på glutenfritt

Inspektörernas besök på hamburgerrestaurangen var en uppföljning från en kontroll i maj. Efter det nya besöket konstaterade inspektörerna att listan över brister, istället för att åtgärdas, faktiskt blivit längre.

Förutom att restaurangen var lika smutsig som senast upptäckte man att en en glutenfri vara kom i kontakt med motsvarande, icke-glutenfri produkt.

Om restaurangen inte skärpt sig till nästa inspektion riskerar de böter på 40000 kronor; 5000 för var och en av de totalt åtta områden där miljöförvaltningen fann brister.

LÄS MER:

Hade levande fågel i restaurangen

Dags för kockarna att slå in skägget?

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11