Aktivitet. GöteborgDirekt var med när den första aktivitetsytan invigdes vid Länsmansgårdens IP. Nu står Blidvädersgatans variant på tur. På lördag lär maratonlöparen Mustafa "Musse" Mohamed ut löpteknik till intresserade som kommer på invigningen. Foto: Byrd/Anton Engblom (arkiv)

Maratonstjärnan invigde ny aktivitetsyta i Biskop

I somras invigdes Hisingens första aktivitetsyta vid Länsmansgårdens IP. I lördags var det dags för nästa att tas i bruk.

  • Publicerad 16:15, 18 okt 2021

Vid Blidvädersplan har arbetet pågått ett tag med att bygga upp klätterställningar, utegym och en spännande hinderbana. Allt på ett mjukt och "studsigt" underlag.

I lördags var det officiell invigning av aktivitetsytan. Maratonlöparen Mustafa "Musse" Mohamed kommer finnas på plats för att lära ut löpteknik och intresserade kan även få hjälp att komma igång med utegymmet. Under dagen blir det även fotbollsspel, familjebootcamp och mycket mer.

Utöver den nya aktivitetsytan vid Blidvädersplan väntas två andra öppna i höst – en i Tynnered och en i Bergsjön.

Vill främja spontan aktivitet

Syftet med aktivitetsytorna är att ge möjligheter till spontan aktivitet. Varför Göteborgs stad fokuserar på just ovan nämnda områden har Sam Brinkenbro, samordnare för gym på idrotts- och föreningsförvaltningen, tidigare förklarat:

– Nivån av fysisk aktivitet skiljer sig i olika områden av staden. Därför vill vi satsa där vi vet att det kan göra en stor skillnad.

Friidrottsstjärnorna peppade treorna till aktivitet

Invigningen pågår mellan klockan 10-16.

Aktivitetsyta

I Göteborg finns olika typer av platser för lek och fysisk aktivitet. En plats för spontana aktiviteter kallas aktivitetsytor. Det här är platser som ska locka till rörelse för personer i alla åldrar. Vanliga inslag är löparbanor, utegym, hinderbana för barn och vuxna, scen med musikutrustning och boulebana.

I vissa fall sköts driften av Göteborgs Stad, i vissa fall av ett bostadsbolag.

Källa: Göteborgs stad

Visa merVisa mindre

Vi är GBG