Skadedjur. Marcus i Kortedala fick ovälkomna hyresgäster på sin balkong. Foto: Mostphotos

Marcus hade råttor på balkongen – tre våningar upp

Hyresgästen Marcus Karlsson i Kortedala hittade en råtta på sin balkong på tredje våningen. Tvingades tillkalla Anticimex.

  • Publicerad 14:36, 4 sep 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Marcus Karlsson i Kortedala bor på tredje våningen i sitt lägenhetshus. Under en tid hade han märkt att någon eller något grävt i blomkrukorna ute på hans balkong, det skriver tidningen Hem & Hyra.

– Vi hörde på nätterna att det var något där ute. Då hade vi fortfarande katter också. En av dem satt hela tiden och stirrade ut på balkongen, säger han till Hem & Hyra.

Klart: Nu försvinner Metros farliga tidningsställ

Markus, som till vardags jobbar som miljövärd hos ett bostadsbolag, misstänkte råttor direkt och när de under sommaren tvingades ge bort sina katter kunde gnagarna ostört dansa på bordet.

– Min flickvän såg en mitt på dagen som hoppade runt på balkongen. Vi har ju en dotter som är två år. Jag tänker mest på det ohygieniska, att de skiter och pissar. Men självklart, om en råtta känner sig trängd så kan den ju attackera också.

Vid ett tillfälle såg Marcus en råtta klättra rakt upp för en väggspalje till taket ovanför.

Familjen kopplade in Anticimex som gav dem fällor att placera ut.

Kalassommar för råttorna i Göteborg

Utan katterna har Marcus fått hålla balkongdörren stängd under sommarvärmen.

Hem & Hyra skriver att han vänt sig till hyresvärden Poseidon för att få ersättning för besväret skadedjuren orsakat men han ska inte ha fått något svar.

– Vi ska flytta i december, till ett nybyggt åttavåningshus på Adventsvägen. Det ska bli väldigt skönt, säger Markus till tidningen.