Markus varnar för tjuvarnas lömska knep

Tjuvar rekade på Markus Rosengrens tomt i Billdal. Nu ber han andra att vara uppmärksamma på tjuvarnas fula knep.

  • Publicerad 06:30, 4 nov 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Markus misstankar väcktes när han en dag kom hem från jobbet och en lång fasadborste låg balanserad över utomhuskrukor så att den blockerade hans parkering.

– När jag kommer hem märker jag att det är någon som har gått upp och hämtat en jättelång fasadborste på 2,5 meter och lagt den på ett sätt så att den blockerade hela parkeringsplatsen, säger Markus. Jag hörde av mig till grannarna och min syster som bor intill men ingen av dem hade lagt dit den. Dock berättade min syster att hon sett en bil som kört runt i området på dagarna som hon inte känner igen sen innan.

Läs även: Lugn höst för polisen i södra Göteborg

För Markus råder det inga tvivel om att det är tjuvar som har lagt ut fasadborsten för att se om någon är hemma.

– Det var uppenbart att den skulle flyttas på, samma dag var även grinden till gården öppen och vi är otroligt noga med att stänga den då vi har småbarn.

Men enligt polisen är det svårt att säkert säga om det rör sig om rekande tjuvar eller inte.

– Det är ju jättesvårt för mig att säga om det här är en metod för att reka men man bör vara uppmärksam på sådana här saker, säger Niklas Svensson, kommunpolis i södra Göteborg. I vanliga fall brukar det röra sig om mindre saker som exempelvis utplacerade mynt.

Om man upptäcker något liknande det Markus uppmärksammade och misstänker att det kan vara personer med onda aningar som ligger bakom ska man tipsa polisen menar Niklas Svensson.

– Det man kan göra om man misstänker att någon rekar i området är att höra av sig till polisen på polisen.se. Då ser vi om vi fått in flera liknande händelser från samma område och då kan vi agera utifrån det.

Läs även: Polisen varnar: Inbrottsliga på väg till Göteborg

Markus och hans grannar har pratat om att hädanefter hjälpas åt att hålla koll på varandras hus och vilka som rör sig i området.

– Jag har blivit mer medveten om det här nu och kollar efter om det är något som ser konstigt ut och försöker hålla koll på bilarna som man möter på gatan, säger Markus.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG