Mässa. Några av Kortedalas föreningar kommer att mötas på Kortedala bibliotek under en föreningsmässa. Foto: Frida Winter (arkiv)

Mässa riktar ljuset mot Kortedalas föreningsliv

Den 13 november samlas delar av Kortedalas föreningsliv under en mässa på Kortedala bibliotek. "Ett tillfälle för föreningarna att visa upp sin verksamhet" berättar Ellen Rydberg, arrangörsgruppen.

  • Publicerad 14:53, 9 nov 2021

Livemusik, konstutställning och flera lokala föreningar som presenterar sin verksamhet. Det utlovas när Kortedalas första föreningsmässa arrangeras på Kortedala bibliotek.

– Hit ska man som privatperson kunna komma och få en överblick om vad för slags föreningsliv som finns i Kortedala. Kanske hittar man något nytt som man intresserar sig för och vill testa på, säger Ellen Rydberg.

Tillsammans med fyra andra elever på Kulturverkstaden Göteborg är hon med i projektgruppen för Kortedalas föreningsmässa.

Två bakomliggande syften

Gruppen har två syften med att skapa föreningsmässan. Dels för att hjälpa boende i Östra Göteborg att bryta isolering och ofrivillig ensamhet i spåren av coronapandemin.

– Men det handlar också om att bidra till en ökad samverkan mellan biblioteket och lokala föreningar samt kulturaktörer. Att främja öppna samtal samt ett ökat kunskapsutbyte föreningar emellan, säger Ellen Rydberg.

Mässan är öppen för besökare mellan klockan 11-15 på lördag, 13 november.

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21